Gå til hoved-indhold
29-årige Christian Liebergreen startede sit sejlerliv som 12-årig på Svendborg Sund. Nu er han igen hjemme i Svendborg: - Her ved den gamle træskibsbro, har jeg tilbragt mange gode timer som knægt. Foto: Søren Stidsholt NielsenTur
29-årige Christian Liebergreen startede sit sejlerliv som 12-årig på Svendborg Sund. Nu er han igen hjemme i Svendborg: - Her ved den gamle træskibsbro, har jeg tilbragt mange gode timer som knægt. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Jordomsejler-båd hjem på blokvogn

Christian Liebergreen gennemførte sin Jorden rundt, og nu er båden, en Sagitta 35, også kommet hjem efter 260 dage til søs.

 

Af Troels Lykke |

Først sejlede Jan Møller Jorden rundt alene nonstop, og så gjorde Christian Liebergreen fra Svendborg ham kunsten efter som den anden dansker.

Christian Liebergreen kom selv hjem fra sit 260 døgn lange togt tidligere på året. Nu er hans båd, en Sagitta 35 "Jonna", også arriveret til Danmark, oplyser Fyns Amts Avis.

Når båd og sejler ikke kom hjem samtidig, er der en forklaring. Få dage efter, at Christian Liebergreen lidt syd for England havde krydset sit eget spor Jorden rundt, knækkede han masten. Christian Liebergreen måtte med hjælp fra et redningsfartøj søge ind til Sydengland.

Her fulgte siden et nyt uheld da firmaet, der skulle levere bådens nye mast, gik konkurs. Tiden trak ud, og til sidst besluttede Christian Liebergreen i samråd med sit forsikringsselskab, at nu skulle båden hjem til sit stativ i Danmark.

Det kom den på blokvogn, og Christian måtte så give afkald på sejladsen fra Sydengland og hjem til en champagne-modtagelse i Danmark.

- Det er herligt at Jonna endelig er hjemme igen. Det er lidt sjovt at det var de sidste 700 sømil fra Sydengland til Danmark der tog længst tid, ca. seks måneder og hvis masten ikke havde knækket, havde det taget seks dage. Men herligt, at hun er tilbage det har givet en indre ro, og følelsen af turen endeligt er afsluttet, siger Christian Liebergreen til Fyns Amts Avis.

I den kommende tid vil Christian Liebergreen holde en række foredrag om sin tur plus aflslutte en bog, der forventes at udkomme til foråret, oplyser Fyns Amts Avis.

content-loader
content-loader
content-loader