Gå til hoved-indhold
Daniel Bjørnholt og Sofie Slotsgaard på havnen i Cagliari.Kapsejlads
Daniel Bjørnholt og Sofie Slotsgaard på havnen i Cagliari.

Familieopgør i Hobie 16

Det ligner et rent familieopgør, da de to danske tvillingebrødre Daniel og Nicolaj Bjørnholt ligger hhv. nummer et og to til EM for Hobie 16 Youth, der sejles på Sardinien.

Af katrine bertelsen |

Til årets åbne Hobie Cat 16 European Championship i Cagliari på Sardinien, starter sejladserne på onsdag. Før det endelige opgør, skal der sejles kvalifikationssejladser, og Hobie Cat 16 EHCA Spi Cup, Masters og Youth. Danmark har hele fem besætninger med på Sardinien, og det er startet lovende i Youth-klassen.

Familieopgør i toppen

De to danske tvillingebrødre Daniel og Nicolaj Bjørnholt, har splittet op og sejler hver for sig. Efter seks sejladser fører Daniel Bjørnholt/Sofie Slotsgaard Hobie Cat 16 Youth Spi European Championship. De sidste tre sejladser var ene førstepladser.

Fem point efter, på andenpladsen, ligger skipper Trine Bentzen med Daniels tvillingebror Nicolaj Bjørnholt. Den tredje danske båd i Youth-feltet med Benjamin Bøhme og Martin Schwensen ligger på en 9. plads i feltet, der kun rummer 11 både.

Youthfeltet sejler de sidste sejladser i morgen tirsdag, og de tæller samtidig som kvalifikation til guld- eller sølvfleeten. Det er nok ikke forkert at gætte på, at der falder lidt ædelt metal af til brødrene, og en plads i guldfleeten skulle også være hjemme for Nicolaj og Trine, der ikke som Daniel er forkvalificerede.

Plads til forbedringer

Mindre godt er det gået for Flemming Nilsson og Laila Fröhlich i Hobie Cat 16 EHCA Spi Cup. Her er teamet røget ned på en ottendeplads i et felt med bare ti både, men pladsen i Gold-fleeten er sikret, da de er forkvalificerede hjemmefra.

Også i Masters-klassen var Danmark repræsenteret med Michala Brincker og Yoanna Choleva. I alt sejler 29 både Masters, klassen for skippere over 45 år, og her har de to fået en 22. plads. Ikke så dårligt endda, da de først i år har genoptaget en aktiv sejlerkarriere efter 20 års pause.

På onsdag bliver det alvor, hvor Europeans Open starter, og hvor der stiller mange virkelig hårde sejlere op.

Se de foreløbige resultater fra Youth, og de endelige fra Masters og Hobie Cat 16 EHCA Spi Cup her.

content-loader
content-loader
content-loader