Gå til hoved-indhold
Ikke dårligt at sejle på Middelhavet i oktober...Kapsejlads
Ikke dårligt at sejle på Middelhavet i oktober...

Fem stærke danske hold til EM i Hobie Cat 16

Lige nu slider fem danske besætninger på dækkene, på vej til EM for Hobie Cat 16 på Sardinien. Tre mix-besætninger, et drenge- og et rent pigehold starter sejladserne på lørdag.

Af katrine bertelsen |

77 både er tilmeldt årets EM for Hobie Cat 16, der sejles ved Cagliari, Sardinien i Italien.

Normalt plejer der at deltage omkring 120 teams, menpå grund af vanskeligheder med at finde en arrangør, ligger stævnet sent på året og ferien er forbi.

Til gengæld kan sejlerne nyde, at prisniveauet på Sardinien nok er lidt blilligere end i højsæsonen.

Udover en masse topsejlere fra Tyskland, Frankrig og Italien, kommer der teams fra Australien og USA.

Danmark stiller i år med hele fem hold, et antal der i sig selv er imponerende. Så mange danske teams har der ikke været til et EM de sidste mange år.

”Flemze” og Laila

Flemming ”Flemze” Nilsson og Laila Fröhlich fra Hornbæk Bådeklub stiller op i to klasser: Med spiler og open. Teamet er forkvalificeret til Gold-fleeten, og skal derfor ikke sejle kvalifikationsrunder.

I de senere måneder har Hornbæk-teamet fået enorm fart i båden, så nu skal der arbejdes med det taktiske, som Olympisk Sejlsport Øst kan hjælpe med.

Michala og Yoanna

Michala Brincker og Yoanna Choleva, også fra Hornbæk Bådeklub, stiller op i klasserne for kvinder og Open.

De er ikke forkvalificerede, så der venter en hård uge forude, da de også skal sejle kvalifikationssejladser til Open. (Dog forlyder det, at kvindefeltet er aflyst, på grund af for få tilmeldte.)

De to kvinder er først begyndt at sejle Hobie 16 (igen) efter tyve års pause. De stillede op i en ældgammel Hobie Cat 16 Classic med bøjet mast til et stævne og lagde ud med to førstepladser. Nu må vi se om de kan leve op til det.

Trine og Nicolaj

Trine Bentzen og Nicolaj Bjørnholt, fra Svendborg Sunds Sejlklub stiller op i Youth og Open. Nicolaj var forkvalificeret, men da rollerne om bord er byttet om og Trine Bentzen har overtaget roret, skal besætningen sejle kvalifikation til Open, i Youth-klassen.

Trine Bentzen tidligere sejlet som rorsmand i 29er, zoom8 og E-jolle, men det forhindrede ikke den uprøvede Hobie-sejler i at vinde Hobie Cat DM første gang hun styrede. Et stærkt team, vi er spændt på at se i EM-sammenhæng.

Daniel og Sofie

Daniel Bjørnholt, Svendborg Sunds Sejlklub og Sofie Slotsgaard, Fredericia/Aarhus, sejler også Youth og Open. Daniel Bjørnholt er vel et af de største flerskrogstalenter herhjemme, og Sofie Slotsgaard har lavet fine resultater i Laser Radial. Det stærke team er forkvalificeret til Goldfleeten, og vi kan forvente gode placeringer i begge felter.

Benjamin og Martin

Det yngste team er Benjamin Böhme og Martin Schwensen, begge Svendborg Sunds Sejlklub, der også skal sejle Youth og Open. Teamet er også forkvalificerede til Goldfleeten. Det bliver nok især i Youth-klassen, der kan hentes gode placeringer.

2013 Hobie Cat European Championships starter på fredag med registrering, og sejladserne starter lørdag. Du kan følge med her.

content-loader
content-loader
content-loader