Gå til hoved-indhold
Poul Erik Nielsen ses her under Palby Fyn Cup. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Poul Erik Nielsen ses her under Palby Fyn Cup. Foto: Troels Lykke

Fyret havnefoged: Klubformand Bentzen var indirekte skyld i fyring

Bortvisning af havnefogeden Poul Erik Nielsen i Bogense indbringes nu for afskedigelsesnævnet. Fyringen kom efter H-både blev sat gratis i vandet ved et stævne.

Af Troels Lykke |

Poul Erik Nielsen forklarer nu om bortvisningen på Bogense Havn:

Bortvisning af havnefogeden i Bogense indbringes nu for afskedigelsesnævnet. Teknisk direktør Henrik Boesen Nordfyns Kommune fastholder efter forligsmøde med deltagelse af Søfartens Ledere, at havnechef i Bogense havn, Poul Erik Nielsen bortvises fra sin stilling som havnefoged, da Nordfyns Kommune mener han har udvist groft uforsvarlig forvaltning af kommunens midler.

Årsagen til Henrik Boesens handling er begrundet med at havnefogeden i forbindelse med afviklingen af kapsejladsstævne for H- både i weekenden den 23. til 25. august arrangeret af Bogense Sejlklub havde aftalt, at søsætning og optagning af både var gratis.

Mangeårigt samarbejde med Bogense Sejlklub ingen hemmelighed

Lige siden marinaen blev anlagt har havnevæsenet deltaget i et for alle parter godt samarbejde ved afviklingen af diverse arrangementer og stævner, hvor netop krankørsel ved disse stævner altid har været foretaget uden betaling.

Havnevæsenets rolle ved stævner har altid været offentlig kendt, da dette løbende har været omtalt i pressen og i skriftlige invitationer der er udsendt til landets mange sejlere og til orientering for borgmester/kommunaldirektør i Nordfyns Kommune, hvilket den nuværende formand for teknisk udvalg, Kim Johansen, således også burde være vidende om, da han faktisk selv tidligere har siddet i bestyrelsen for Bogense Sejlklub med ansvaret for afvikling af kapsejladser.

Formand for Bogense Sejlklub indirekte årsag til bortvisningen

Forud for bortvisningen, var der i ugerne før indkommet to klager over havnefogedens måde at lede og drive havnen på fra henholdsvis Klaus Bentzen formand for Bogense Sejlklub og havneassistent Morten Jørgensen.

Det bevirkede at teknisk direktør Henrik Boesen reagerede negativt overfor havnefoged Poul Erik Nielsen uden han først fik en mulighed for at forholde sig til indholdet af disse klager, som viste sig at indeholde flere udokumenterede og injurielignende påstande.

Bogense Havn og Marina har levet op til de politisk erklærede målsætninger
Det mangeårige gode samarbejde mellem havnevæsenet og Bogense Sejlklub har uden tvivl været en medvirkende årsag til den markante markedsføring og positive udvikling der er sket gennem årene, hvor havnen og byen er blevet kendt og positivt omtalt blandt landets mange sejlere.

Og Danmarks største kapsejladsstævne med årlig besøg og deltagelse af op mod 2000 sejlere.

Landets bedste havn i 2009

Bogense Havn og Marina flere gange kåret som landets bedste i Politikens ”Havnetjek”. Bogense Havn og Marina kåret som ”Danmarks bedste havn” af Danske Tursejlere i 2009.

Det er trist at disse mange års fælles gode indsats nu ser ud til at smuldre, på baggrund af ledelsen i Nordfyns Kommunes manglende indsigt og forståelse, og ikke mindst er det tragikomisk, at havnefogeden godt hjulpet af Sejlklubbens formand Klaus Bentzen, nu er blevet bortvist fordi han egentlig blot fastholdt og videreførte et godt samarbejde med Bogense Sejlklub for at sikre en fortsat positiv drift og udvikling af Bogense Havn og Marina, forklarer Poul Erik Nielsen.

content-loader
content-loader
content-loader