Gå til hoved-indhold
Poul Erik Nielsen er stævneleder for Palby Fyn Cup, men nu overvejer han at trække sig fra den post. Foto: Troels LykkeHavne
Poul Erik Nielsen er stævneleder for Palby Fyn Cup, men nu overvejer han at trække sig fra den post. Foto: Troels Lykke

Havnechef fyret i Bogense for at sætte H-både gratis i vandet til stævne

Poul Erik Nielsen er bortvist af Nordfyns Kommune fordi havnen med kran satte 10 H-både gratis i vandet til et stævne. - Jeg fulgte blot havnens kutyme, siger Poul Erik Nielsen til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

57-årige Poul Erik Nielsen har været chef for Bogense Havn i over ti år. Og fornylig fik han lønforhøjelse fordi det gik godt for havnen og dens 580 bådejere.

Nu er han fyret på gråt papir på noget der ligner en temmelig klodset og uberettiget fyring, foretaget af Nordfyns Kommunens tekniske direktør, Henrik Boesen.

H-bådene havde VM-udtagelse i Bogense Havn fra den 23. til 25. august og det kom til at koste Poul Erik Nielsen jobbet.

Ingen advarsel og direkte på A-kassen

For den 27. august blev han bortvist fra sin stilling fordi han mod gældende regler, som Nordfyns Kommune formulerer det, satte H-både gratis i havnen og 'dermed udviste grov uforsvarlig forvaltning af kommunens midler'.

- Jeg er røget direkte på A-kassen uden løn eller opsigelse og uden at jeg har fået en advarsel om det med H-bådene. Jeg er chokeret og rystet over sagen. Hvis vi skulle have taget 815 kroner for at sætte en H-båd i vandet og 815 kroner for at tage den op igen, så havde der ikke været nogen både i stævnet. Jeg fulgte sådan set bare havnens historiske kutyme om at sætte både i vandet gratis, som det også sker til Palby Fyn Cup, siger Poul Erik Nielsen, der således anklages for at Nordfyns Kommune har tabt penge på de ti H-både.

Sejlere fra Bogense og andre klubber, som vi har talt med, ryster på hovedet over behandlingen af Poul Erik Nielsen, der har gjort Bogense Havn til Årets Havn i 2009 og forinden toppede i flere år, i Politiken, listen over havne, der var bedst at besøge.

Overvejer at forlade Palby Fyn Cup

I snart 25 år har Poul Erik Nielsen været i spidsen for Palby Fyn Cup, men nu overvejer han om han trækker sig fra den post.

- Jeg har jo også været med i Palby Fyn Cup for at promovere havnen, nu vil jeg tænke over om jeg fortsætter med det, men jeg er stadig på havnen, hvor min båd er, siger Poul Erik Nielsen, hvis fagforening er gået ind i sagen, der langt fra er slut.

Der bliver nu et forligsmøde og kommer der ikke noget ud af det, kører der en juridisk sag.

Henrik Boesen fra Nordfyns Kommune vil ikke udtale sig om sagen, da det er en personalesag.

Poul Erik Nielsen håber på igen at komme til at arbejde med havnedrift, som er hans kompetence, derudover har han også siddet 13 år i Bogens Kommunes byråd tidligere.

Derudover har han i over 25 år været i Bogense Sejlklubs bestyrelse, indtil 2003, hvor han blev havnechef.

content-loader
content-loader
content-loader