Gå til hoved-indhold
Godt nyt til regnsvejrsdage. Sejltrim og bådkonstruktion.Kort Nyt
Godt nyt til regnsvejrsdage. Sejltrim og bådkonstruktion.

Nye sejlerbøger til ferien

Mangler du lekture i sommerferien, så er der kommet flere nye bøger. En omfattende håndbog om sejltrim og en ”must-have”-bog om Ib Pors Nielsen til flerskrogsentusiaster.

Af katrine bertelsen |

En håndbog om Sejltrim

"En håndbog om sejltrim", er en grundig gennemgang af de utallige muligheder og måder sejl kan trimmes på. Min bedre halvdel, der er noget nørdet mht. sejltrim har læst den grundigt, og han er begejstret.

Der er meget pædagogiske og oplysende illustrationer, og også knap så rutinerede sejlere kan få glæde af mange gode råd om f.eks. den optimale måde at håndtere sejl på, under vendinger og bomninger. Garvede kapsejlere kan også bruge de mange tips og tricks, forfatteren Stuart H. Walker gavmildt øser ud af.

Bogen er oversat af Finn H. H. Pedersen, og det er han ikke sluppet helt heldigt fra. Den er ikke særlig godt oversat, og der er flere steder, hvor man må gætte, hvad ordene betyder. Det skyldes nok, at det har været svært at finde de korrekte danske betegnelser, men det skæmmer noget og hæmmer læsningen.

Bogen koster 165 kr og kan købes hos forlaget KFN ApS.

There’s always a better way

”There’s always a better way” er bogen om den farverige bådkonstruktør Ib Pors Nielsen, fortalt af vennen Hugo Hansen.

Ib Pors Nielsen sejlede omtrent før han kunne gå, og lavede sin første båd som 13-14-årig. Båden var en ro-pram ”Pølsepind 1”.

Ib Pors var uddannet pilot, men i 1975 gik han for alvor ind i bådebyggerfaget. Før havde han allerede konstrueret en del både, primært trimaraner og katamaraner. Han byggede f.eks. C-klasse katamaranen Dulcinea, og den mere kendte Supernova. Men især Fleuret, som Paul Elvstrøm testede, blev kendt.

Læs om en spændende mand og hans passion, det er ikke kedeligt, og efter min mening bør den stå i enhver flerskrogsentusiats bogreol.

Bogen koster 250 kr, og kan købes ved kontakt Hugo Hansen i Norge på e-mail: hugohans@broadpark.no

content-loader
content-loader
content-loader