Gå til hoved-indhold
Der findes et utal af forskellige låse. Find ud af om dine er godkendt.Udstyr
Der findes et utal af forskellige låse. Find ud af om dine er godkendt.

Tyveri: Er dine låse godkendt?

Tyvene har haft en en travl weekend på Svendborg havn. Flere både har haft indbrud. Vi har talt med TopDanmark om, hvordan du sikrer din båd bedst, og om din lås er godkendt.

Af katrine bertelsen |

Overgangstiden, hvor alt grejet er ved at blive flyttet tilbage på båden, er en farlig tid for bådejere. I Svendborg Havn har tyvene haft travlt, og fem både har haft indbrud i weekenden. To både fik en luge sparket ind, og en fik stjålet både el- og sikkerhedsudstyr. Også forskellige ting på bådene blev ødelagt under indbruddet bl.a. et søgelænder.

Helga Petersen fra TopDanmark anbefaler, at man venter med at flytte det dyre grej ned i båden, indtil sæsonen er lige for. 

- Det er de færreste luger der kan aflåses på forsvarlig vis, så sørg for at dyrt grej ikke er synligt udefra. Lås det ned i kistebænke, der er aflåst med en godkendt lås, eller allerbedst, opbevar det hjemme indtil sæsonen starter, siger hun.

Riccardo Krogh Pescatori, konsulent i Forsikringsoplysningen oplyser at lister over godkendte låse findes her, og er din lås ikke med på listen, så ring til dig forsikringsselskab og spørg.

content-loader
content-loader
content-loader