Gå til hoved-indhold
Nu har Rungsted Havn fået en sejlklub mere. Rungsted Sejlklub holdt stiftende generalforsamling d. 10 marts. Foto: Dump fra klubbens hjemmeside.Sejlklubber
Nu har Rungsted Havn fået en sejlklub mere. Rungsted Sejlklub holdt stiftende generalforsamling d. 10 marts. Foto: Dump fra klubbens hjemmeside.

Ny sejlklub i Rungsted - uden bridge og business

10. marts 2013 fik Rungsted en ny sejlklub. I modsætning til den eksisterende klub på havnen, KDY, vil den nye klub kun have fokus på at sejle, og det skal være nemt og sjovt - for 200 kr. om året.

Af katrine bertelsen |

For meget bridge og for meget firma, blev til sidst nok for stifterne af den nye sejlklub, Rungsted Sejlklub. De vil have en sejlklub uden dikkedarer, hvor fokus ligger på sejlads og ikke på alle mulige udenomsaktiviteter.

- Vi er ikke en protestforening, pointerer Peter Hancke, en af initiativtagerne til Rungsted Sejlklub.

- Men vi skal ikke spille bridge og investere i ejendomme, vi vil bare gerne have, at fokus kommer tilbage på det en amatørsejlklub skal, nemlig at sejle.

Back to basics

Formlen for sejlklubben er simpel: En superenkel sejlklub med 100% fokus på sejlads. Den primære tanke er først og fremmest at fjerne al aktivitet, der er sejlads uvedkommende. Det ydmyge kontingent er på bare 200 kr om året, og det er nok til at drive en klub, uden de helt store armbevægelser.

- Vi skal ikke bruge medlemmernes penge på at opbygge og drive en flåde af dommerbåde, følgefartøjer, seniorbåde, kapsejlere, juniorbåde og joller. Klubben skal være er en sejlklub for sejlere, siger Peter Hancke med eftertryk. - Senere kan der komme lidt kapsejladsgrej til afholdelse af arrangementer og måske nogle skolebåde til.

Klubben har heller ikke noget klublokale endnu, men det håber stifterne på, at der bliver råd til med tiden.

- Det skal være et sted, hvor man skal kunne komme i sit gamle tøj og lugte af maling, og få pilsner og tre madder for en halvtredser – eller en medbragt øl, fastslår Peter Hancke.

De fire stiftere, Nicolai Møller-Andersen, Peter Hancke, Christian Qvist og Torben Petersen har tilsammen mere end 150 års sejlererfaring fra Rungsted Havn. Rungsted Sejlklub er åben for alle, også motorbådssejlere, selv om det er en Sejlklub, med streg under sejl.

Du kan læse meget mere om Rungsted Sejlklub her

content-loader
content-loader
content-loader