Gå til hoved-indhold
Carbon 40 fra Køge Bugt med Jann Klausen har netop meldt sig til Classic Fyn Rundt. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Carbon 40 fra Køge Bugt med Jann Klausen har netop meldt sig til Classic Fyn Rundt. Foto: Troels Lykke

Hyggelige Classic Fyn Rundt runder 100 både

Classic Fyn Rundt, Danmarks ældste distancekapsejlads, håber på 120 deltagere, Grundlovsdag, 5. juni i Kerteminde. - Vi kender faktisk alle deltagerne, siger stævneleder Morten Grove.

Af Troels Lykke |

”Vi håber på 110 til 120 deltagere til Danmark hyggeligste sejlads”, siger stævneleder Morten Grove, Kerteminde Sejlklub. Classic Fyn Rundt, Danmarks ældste distancekapsejlads. havde 80 års jubilæum sidste år.

”Trenden har været nedadgående, men vi har en solid base af sejlere som kommer og sejler Fyn Rundt fra Kerteminde. Langt de fleste deltagere er gengangere, som kommer fordi det er en rigtig rar oplevelse at sejle fra Kerteminde” siger Morten Grove til minbaad.dk.

Det kan tydeligt ses i deltageroversigten på Classic Fyn Rundt’s hjemmeside – www.fynrundt.dk – hvor navne som ”Matador” fra Kerteminde, ”Rosa” fra Sæby og ”Zeitlos” fra Tyskland besøger Kerteminde for at sejle Classic Fyn Rundt år efter år.

Irish Coffee spiller torsdag 4. juni

”Vi kender faktisk være deltagere ret godt”, smiler Morten Grove.
I år spiller Classic Fyn Rundt’s husorkester ”Irish Coffee” torsdag aften, og markerer dermed den hygge der er forbundet med sejladsen fra Kerteminde.

Første start går kl. 09.30 fredag morgen for tursejlerene. Første DH start går en halv time senere, kl. 10, for doublehand-deltagerne, og derefter hvert kvarter indtil alle er sendt afsted.

Første båd forventes i mål ca. 24 timer senere afhængigt af vejret, og stævneleder Morten Grove lover som altid supervejr.

I år er der en ny baneleder, Henrik Møhl, idet Classic Fyn Rundt’s normale baneleder fik forfald. Heldigvis råder Kerteminde Sejlklub over mange kvalificerede mennesker, og Henrik Møhl, som er en af Kerteminde Sejlklubs mange dygtige folkebådssejlere, og en erfaren baneleder, var straks parat til at hjælpe.

Der er i øvrigt tilmeldt en enkelt folkebåd på nuværende tidspunkt, idet Flemming Palm’s ”Alpi” stiller op. En båd, der vandt sidste år overalt efter DH-reglen.

Minbaad.dk med Troels Lykke som skipper, sejler igen med i en Drabant 24 i "Dagmar D" og er dermed blandt de mindste både i sejladsen.

Ny sponsor i Kerteminde Sejlklub

Kerteminde Sejlklub har ændret struktur de seneste år under ledelse af formand for Kerteminde Sejlklub, Jørgen Larsen, nyvalgt bestyrelsesmedlem for Dansk Sejlunion, og dette er blandt andet udmøntet i et nyt sponsorudvalg, som arbejder på tværs af hele klubben.

Dette influerer også på Classic Fyn Rundt, der fungerer som et udvalg under Repræsentantskabet, Kerteminde Sejlklubs bestyrelse.

”Samlet set er det en god løsning for klubben og vore sponsorer. Det giver en base at arbejde på i årene fremover, for Classic Fyn Rundt og Kerteminde Sejlklub har mange venner blandt medlemmer, sponsorer og deltagere, som bakker op om klubben og stævnerne”, slutter Morten Grove. 

Stævneleder Morten Grove fortæller til minbaad.dk, at man desværre ikke har råd til at sejlerne får GPS-tracking om bord. - Det vil fordoble startgebyret, hvis vi skulle have det, siger han. Startgebyret er på 550 kroner i dag.

Elvstrøm 717 fra Korsør stiller igen op i Classic Fyn Rundt. Se tilmeldte her

content-loader
content-loader
content-loader