Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Christian kamp foiler 34,9 knob på AC45

- Det er så fedt at være i gang i San Francisco. Vi har sejlet 34,9 knob på vores AC45, som vi foiler med. Den går 25 knob på kryds, siger Christian Kamp til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Tiden i februar og marts, for Christian Kamp fra Horsens, er gået med at bygge AC45ere op, for holdet, der har fire fuldtidsprof-sejlere og ti designere blandt andet.

- Kapløbet er gået i gang hen mod cuppen, det er nu de rigtige beslutninger skal tages omkring bådene. Denne gang ved man at det bliver foilende både, det viste man ikke sidste gang, forklarer danskeren.

Om at sejle stærkt siger han videre.

- Det er så fedt at være i gang i San Francisco. Vi har sejlet 34,9 knob på vores AC45, som vi foiler med. Den går 25 knob på kryds. Det handler om at vi sejlere skal give input og feedback til designerne. Vi taler med dem hver dag. Når jeg er derovre er det tolv timer lange dage, seks dage om ugen, siger Christian Kamp, der fortæller at Artemis-holdet har købt flere af Oracle Team USA's designere.

- Vi har designere indenfor CFD, hydro og aero og så har vi købt Oracles chef-mekaniker, men ellers har vi et stramt budget i år, siger Kamp om det 45 mand store hold.

Læs længere interview med den 36-årige dansker i det kommende BådNyt.

content-loader
content-loader
content-loader