Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hans Natorp, tv., ses her med sportschef Thomas Jacobsen.

Natorp: Sejlsportsligaens økonomi og lån berører ikke Sejlunionens drift

Dansk Sejlunion har fået sponsorer til Sejlsportsligaen, der i tre år betaler lige under en mio. kroner om året, fortæller DS-formand Hans Natorp i dag til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion låner 2,4 mio. kroner til køb af syv J/70ere, der fra maj skal bruges i den nye Sejlsportsliga, hvor 18 sejlklubber deltager.

Dansk Sejlunions bestyrelsesmedlemmer Jens Erik Hansen og Jesper Baungaard stemte imod, da beslutningen om man ville låne pengene til bådene. De ville hellere leje dem, men seks medlemmer stemte for, herunder formand for Dansk Sejlunion, Hans Natorp.

- Vi tør godt at tage den risiko, der selvfølgelig altid er når man går ind i sådan et projekt, men med sponsorer, der i alt betaler lidt under en mio. kroner i tre år, så vil det ikke berøre Dansk Sejlunions drift. Vi håber på at få sponsorerne offentliggjort hurtigst muligt, siger Hans Natorp til minbaad.dk.

Alle aktiviteter er finansieret

Om økonomien siger han videre:

- Vi laver ikke nogen aktiviteter i Sejlsportsligaen, som ikke er finansiereret af sejlsportsligaen ud for sponsorpenge og klubbernes startpenge. Og det gælder også til tilbagebetaling af lånet til bådene og afskrivninger på bådene, det er også indeholdt i budgettet.

Nu handler det primært om at det sportslige skal fungere.

- Det på vandet skal fungere, altså det sportslige først og derfor skal vi starte med noget ordentlig grej og med bådene har man en god platform, der skal sælge sponsoraterne og derfor er det godt at eje bådene, så vi har kontrol over dem. Vi har selvfølgelig en lang liste over ting vi gerne så i ligaen, med fladskærme osv. - men vi har tracking på bådene og der skal også være et festtelt på land, men lige nu er det det på vandet, som vi tænker på, siger Hans Natorp.

Bådene kommer til april og det bliver et værft, som skal passe på bådene, der efter en bil kan køres lovligt med et almindeligt kørekort.

Sponsorerne offentliggøres også snart.

- Jeg håber det bliver hurtigst muligt og vi fortæller det selvfølgelig langt før det første stævne i maj, siger formanden.

Håber på flere divisioner

Om kritikken fra Jens Erik Hansen og Jesper Baungaard om at låne 2,4 mio. kroner, siger han:

- De har været med til at trykprøve den risiko, der er ved at låne penge. Men bestyrelsen mener ikke at vi tager en risiko ved at bringe det her ind i dansk sejlsport.

Ligaen bliver en stor gevinst for klubberne, mener han.

- Nu skal sejlklubberne konkurrere mod hinanden, det giver sammenhold og lokalt engagement. Klubberne får en platform, hvor de kan profilere sig internt og eksternt. Vi håber på at få flere divisioner, i Tyskland var man først imod ligaen, men den blev hurtigt flerdoblet og i dag er der 60 sejlklubber i deres liga. Jeg håber at vi med flere divisioner får lavet det sådan at man kan rykke op og ned i dem. I år kan der måske ryge fem klubber ud og fem nye kommer ind næste år. Det er dog ikke endeligt besluttet.

content-loader
content-loader
content-loader