Gå til hoved-indhold
Paul Elvstrøm, tv., står her med Claus Olsen, tidligere direktør, der nu sidder i Elvstrøm Sails bestyrelse.Kort Nyt
Paul Elvstrøm, tv., står her med Claus Olsen, tidligere direktør, der nu sidder i Elvstrøm Sails bestyrelse.

Paul Elvstrøm startede Elvstrøm Sails for 60 år siden i en kælder i Hellerup

I dag har Elvstrøm Sails 80 ansatte og omsætningen steg sidste regnskabsår med 30 procent, og efter seks hårde år er der nu sorte tal på bundlinjen, blandt andet på grund af EPEX-sejlene.

Af Troels Lykke |

2013 var på mange måder et specielt år for Elvstrøm Sails. I løbet af sommeren besluttede Claus Olsen sig for at stoppe som administrerende direktør, og virksomheden begyndte at lede efter en afløser.

Claus Olsen havde da siddet på posten i 33 år og mente, at det var det rette tidspunkt at overlade roret til nye kræfter.

I begyndelsen af november blev det officielt meddelt, at hans afløser var den 39 årige, Niels Bjerregaard, der har en baggrund i den finansielle sektor samt i den verdensomspændende produktionskoncern, Danfoss.

Omsætningsstigning på 30 procent 

Efter mere end seks hårde år i bådindustrien, gav finansåret 2012/2013 et forbedret resultat for Elvstrøm Sails. Med mere end 30% stigning i omsætning, er den samlede økonomi i Elvstrøm Sails på vej i den rigtige retning, fortæller Elvstrøm Sails til pressen.

Elvstrøm Sails’ historie startede i 1954. Paul Elvstrøm var en initiativrig og nytænkende mand med en vigtig passion: At sejle…

Denne passion bidrog til mange nye ideer, som man aldrig tidligere havde set i sejlerverdenen. Paul Elvstrøm var en trendsætter indenfor sejlproduktion og blev hurtigt betragtet som en central del af bådindustrien på daværende tidspunkt.

Elvstrøm Sails har udviklet sig betydeligt i størrelse – fra at være sejlmagerproduktion bestående af to medarbejdere i en kælder i Hellerup – “Elvström Dinghy Sails” – til dets nuværende størrelse – 80 medarbejdere.

50 SailPoints i Europa og Sydamerika 

Ikke at forglemme 50 SailPoints i alle dele af Europa samt i Sydamerika, der alle sammen bidrager til at opretholde virksomhedens markedsandele og brandets status.

Derudover taler listen af mangeårige bådværftspartnere samt mange loyale leverandører for sig selv.

“Der har været utallige vigtige og banebrydende milepæle i Elvstrøm Sails’ levetid; For 10 år siden startedes udviklingsprocessen af egne membran-sejl op. Det var videreudvikling af den tids Genesis teknologi. I dag er produktionen af EPEX® den eneste af sin slags i verden og under konstant udvikling og forbedring. Vores virksomhed holder aldrig op med at udvikle sig, og vi planlægger adskillige nye initiativer for jubilæumsåret”, afslutter Niels Bjerregaard, CEO.

Elvstrøm Sails er stolt af at være én af de ældste sejlmagere i verden og fejrer sit 60 års jubilæum i hele 2014.

Du kan møde Elvstrøm Sails’ salgsstab på Boot i Düsseldorf fra 18. – 26. januar i hal 11, på stand F21.

Fra venstre ses foran EPEX-produktionen: salgsdirektør Espen Kamperhaug, adm. direktør Niels Bjerregaard og design-chef Jesper Bank. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader