Gå til hoved-indhold
OK-sejlene samles og gøres færdige hos Elvstrøm Sails i Nivå hos Thomas Taatø. Foto: MyralfKapsejlads
OK-sejlene samles og gøres færdige hos Elvstrøm Sails i Nivå hos Thomas Taatø. Foto: Myralf

Paul Elvstrøm udvikler OK-sejl med sin svigersøn

OL-guldvinder i bl.a. Finnjolle i 1952, 1956 og 1960, Paul Elvstrøm, er nu med til at udvikle OK-sejl sammen med Stefan Myralf. - Paul mener at poweren skal ligge lavt, siger Myralf til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

Elvstrøm Sails startede for 60 år siden på Sigridsvej i Hellerup og nu har den berømte bolig fået et comeback på designsiden.

For selvom Paul Elvstrøm er 86 år, så ved han stadig hvordan et sejl til en ustaget mast skal se ud.

Gennem den senere tid er han nemlig gået aktiv ind i design af OK-jollesejl, sammen med svigersønnen Stefan Myralf, EM-sølvvinder fra 2013.

Følger med i træningen fra stuevinduet

Paul Elvstrøm bor på Sigridsvej i Hellerup, lige ud til Øresund, hvor OK-sejlerne træner næsten dagligt, og når svigersønnen, der bor i samme hus, kommer i land, bliver der talt sejlads og om trim af mast og design af sejl.

Et sejl sættes også på den newzealandske C-Tech mast og Paul Elvstrøm har masser af holdninger til hvordan sejlet skal se ud.

- Paul mener at toppen af sejlet let skal kunne påvirkes og åbnes af cunninghammen, så sejlet hurtigt kan depower i hård luft, og så skal kurven vær dyb fremme i sejlet. Indgangen skal være dyb, især i bunden af sejlet, siger 54-årige Stefan Myralf, som træner flere gange om ugen ud for Hellerup Sejlklub.

Har studeret Pauls Finnjolle-sejl

Om samarbejdet med Paul Elvstrøm og Elvstrøm Sails, forklarer Myralf i dag til minbaad.dk:

- Vi får en god snak om det. Paul har også haft sine Finnjollesejl fremme, hvor vi har set på indtag på sejlet.  Han inspirerer mig kraftigt omkring sejlets facon og det giver jeg videre til Elvstrøm Sails i Aabenraa, der laver 3D-tegninger af sejlet. Derefter skærer Elvstrøm Sails sejlet ud og derefter bliver det sendt til Elvstrøm Sails i Nivå, hvor sejlet samles og der laves finish, der tager ret lang tid.

Elvstrøm Sails har allerede solgt flere sejl til OK-sejlere og Stefan Myralf har fornylig testet den færdige model med den danske mester Jørgen Svendsen.

- Vi krydsede i næsten to timer fra Hellerup og ud til Flakfortet, vi gik ret ens. Jeg kunne akkurat vende i læen af Svendsen og kunne runde først med en halv bådslængde. Det var et herligt sejlervejr i 5 til 8 m/sek., siger Myralf, der i weekenden skal sejle kapsejlads på Esrum sø i OK-jollen og derefter er der et stort internationalt stævne i Holland om halvanden uges tid.

Som det ses har svenske sejlere allerede købt de danske Elvstrøm-sejl.

content-loader
content-loader
content-loader