Gå til hoved-indhold
Christian Hangel brænder især for ungdomsarbejdet. Foto: Frederikssund SejlklubSejlklubber
Christian Hangel brænder især for ungdomsarbejdet. Foto: Frederikssund Sejlklub

Kandidat til DS bestyrelse, Christian Hangel

I rækken af kandidater, der stiller op til Dansk Sejlunons bestyrelse, er vi nået til Christian Hangel, der er juniorleder i Frederikssund Sejlklub.

Af katrine bertelsen |

Christian Hangel opstiller til Dansk Sejlunions bestyrelse, og er indstillet af Frederikssund Sejlklub. Her er et uddrag af Christians valgoplæg

Præsentation

Christian Sparre Hangel er 52 år, er gift og har to børn. Han er bosiddende i Frederikssund på Sjælland. Christian er uddannet arkitekt MAA i 1990 og efteruddannet som Byggeøkonom i 2005. Arbejder hos Mangor og Nagel, Arkitektfirma A/S i Frederikssund, med ledelse, udvikling, planlægning og økonomisk styring af større byggesager.

Sejladserfaring

Christian Hangel har sejlet siden han startede som 8-årig i en træoptimist på Sorø sø. Har siden han var 23 år ejet og sejlet først int. 5 meter, siden 606 og nu Maxi Fenix. Sejler nu kortere ture i Fenixen med familien, charter i Kroatien med venner, og for sjov i joller på fjorden.

Hvorfor stiller jeg op?

Jeg har en stor kontaktflade til ungdomssejlere i mange aldre, og dermed en finger på fremtidens puls, og bred erfaring med organisation og ledelse både i frivilligt og professionelt regi. Derudover en god fornemmelse for fremtidens udfordringer og muligheder i de mindre og mellemstore klubber under DS.

Inklusion og åbenhed

Sejlsporten er under forandring, hidtil har fundamentet været "hver mand sine 2 tons jern(køl) samt to pæle og to ringe". Men både når det gælder bådtyper og ejerskaber vil fremtiden have nye ting at byde på, derfor bliver det nødvendigt for klubber, havne og selvfølgelig DS at bevæge sig fra en relativ eksklusiv kultur, til en langt mere inkluderende og åben.

Bredden

DS skal derfor have en bredde i sine tilbud der matcher de enkelte medlemmers behov. Både tursejleren, hyggekapsejleren, klassebådssejleren og DH sejleren skal opleve at det er deres sejlunion.

Elitekulturen skal styrkes

De sportslige resultater som vore sejlere leverer til OL, men også i profesionelle internationale sammenhænge, skal vi alle være stolte af. DS skal fortsat være blandt de stærkeste elitesportsforbund i danmark. Dette sikrer vi blandt andet ved at arbejde på yderligere at forstærke en kultur, hvor det enkelte DS medlem oplever at det er ”mit” landshold, som ”jeg” kan være stolt af.

Ungdoms- og skolesejlads

Ungdomsarbejdet, og skolebådssejlads er de to væsentligeste rekrutteringsområder for nye sejlere i langt de fleste klubber. For at sikre frugten af et stærkt ungdomsarbejde, skal der være endnu stærkere fokus på breddetilbud for de 15 – 35 årige på nationalt plan. Denne gruppe af sejlere har måske helt andre behov og organisationsformer som vi skal være åbne overfor, både lokalt i klubberne og nationalt i DS.

De frivillige er vigtige

Der må aldrig tabes fokus på frivilligheden. Nye frivillige initiativer er guld værd for vores sport/livsstil, og det der skaber udvikling og muligheder.

 

content-loader
content-loader
content-loader