minbaad.dk
søndag 24. juni

Fra venstre: Henrik Jørgensen, Jan Hansen og Henrik Sass Larsen i Ishøj.

Bådbranchen møder Henrik Sass Larsen - formål: Væk med statsafgift på kasko

Henrik Jørgensen, Tempo Bådsalg og Jan Hansen, Danboat mødte mandag erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen på Ishøj Havn. Forenklet bådregister og exit statsafgift på kaskoforsikringen ønskes.

Kort Nyt | 26-02-2014 22:52 | Af  Troels Lykke

Formålet med mødet med Henrik Sass Larsen var fra bådbranchens side at  markere synspunkter omkring to presserende emner:  Håndteringen af skibsregistret og den nye forhøjede statsafgift på bådkaskoforsikringer.

Ønsker: Et forenklet bådregister og exit statsafgift på kaskoforsikringen

Henrik Jørgensen og Jan Hansen slog til lyd for at skibsregistret ændres fra den nuværende procedure, hvor lystbåde registreres i samme register som A.P. Møller-Mærsks store skibe.

Ønsket er, at der oprettes et meget mere enkelt register, som dem man har i andre EU lande. I den nuværende form fungerer det meget bureaukratisk og det er svært at finde frem til  fx tidligere ejere gennem registret.

Positivt tilsagn

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen lovede at lade embedsmændene i ministeriet vurdere sagen.

Det samme gjaldt forhøjelsen af statsafgiften på bådkasko med 34%. Den betyder for mange, at statsafgiften bliver højere end forsikringspræmien og kan have alvorlige konsekvenser for bådbranchen.

Nu håber man så, at der vil blæse positive vinde fra ministeriet til en branche, der i forvejen er presset og har været i modvind gennem de seneste år.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET