Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bo Petersen under VM i 2012. Foto: Søren Svarre, sejlfoto

OK-europamester vandt med fire førstepladser i Esrum

36 OK-joller var på Esrum Sø i lørdags. - Jeg gik efter vindtrykkene, samtidig har jeg med Green Sails udviklet et hurtigt sejl, siger EM-guldvinder Bo Petersen.

Af Troels Lykke |

OK-jolle sejlerne i Hellerup gør det godt for tiden. De træner stort set hver dag og de bliver bedre og bedre. Ikke mindst Bo Petersen, der til dagligt er arkitekt.

- Nogle løber en tur efter arbejdet, men i Hellerup sejler vi en tur i OK-jollen ellers får vi abstinenser og i år har vinteren været lang forstået på den måde, at vi har fået sejlet rigtigt meget i det milde vejr og derfor var det dejligt endelig at få sejlet et stævne, siger Bo Petersen til minbaad.dk.

I de to første sejladser startede han til luv og vendte fx hurtigt ud til højre side, hvor der stod en vindstribe.

Sejl efter vindtryk

- På Esrum sø handler det ikke om man sejler i en rummer eller en skralder, først og fremmest handler det om at finde et vindtryk på banen og derefter kan man vende i skrald vind, siger Bo Petersen, der vandt sejladserne stort, trods skiftende vind på mellem to og ni m/sek.

Hurtigt sejler den 80 kilo tunge sejler også efter han har udviklet sit sejl gennem vinteren.

- Jeg har ikke råd til flere forskellige sejlmærker, men jeg satser på Green Sails, som jeg udvikler sammen med Jørgen Holm og 'Grønært' fra Green Sails, siger Bo Petesen, der roser Sejlklubben Esrum Sø for et flot arrangement med madpakker på vandet blandt andet, hvor Superbrugsen i Fredensborg var hovedsponsor.

Se nye fotos fra stævnet af Merete Becker-Larsen.

Ynglinge-sejler tog andenplads

Nummer to blev den tidligere Ynglinge-sejler Bo Reker Andersen, der beviser at man sagtens kan gå fra en kølbåd til en jolle og alligevel være hurtig. Fornylig vandt Bo Reker Andersen et stævne i Sverige.

Nu tager de hurtigste OK-sejlere til Holland og sejler. Den tidligere europamester Jørgen Lindhardtsen er en af dem. Han kører nemlig med Bo Petersen, der som Steen Kjølhede også er Europamester i klassen.

Se resultatlisten

Fra venstre: Lars Andreasen, Bo Petersen og Bo Reker Andersen. Foto: Merete Becker-Larsen

Stefan Myralf har startet en trend med at stå op i jollen på læns. Foto: Merete Becker-Larsen

content-loader
content-loader
content-loader