Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Stefan Myralf står op på læns. Det har flere sejlere nu kopieret i klassen.

OK-sejler Stefan Myralf bedste dansker i Holland

Danskerne besatte 3, 4, 5 og 6. pladsen i Hollands Spring Cup. Myralf blev nummer tre og den 68-årige hårdvejrs-sejler Jørgen Lindhardtsen tog femteplads.

Af Troels Lykke |

Danskerne var helt fremme i OK-jolle, da 50 joller fra syv lande sejlede Spring Cup i Holland.

Det var dog den tidligere verdensmester Jim Hunt fra 2004, der vandt suverænt med fem førstepladser og en syvendeplads, da der fredag blev sejlet i hårdt vejr og mellemluft om lørdagen. Søndag blev der ikke sejlet, da vinden sprang for meget.

52-årige Stefan Myralf var bedste dansker i sin danske Strandberg-jolle SOTA-jollen, selvom han måtte udgå i første sejlads, da en sejlpind røg ud af hans nyudviklet Elvstrøm sejl.

- Så havde jeg ryggen mod muren, men min fart var god i den hårde vind om fredagen, hvor der var mellem 10 og 14 m/sek. og meget krap sø, siger 84-kilo lette Myralf, der må hænge ekstra da han ikke er særlig tung.

Om lørdagen vandt han sidste sejlads. Om fredagen var især Jørgen Lindhardtsen hurtig, trods sine 68 år.

- Jørgen er imponerende hurtig når det blæser. I en af sejladserne førte han hele vejen rundt, siger EM-sølvvinderen Myralf til minbaad.dk.

EM-guldvinder fra sidste år, Bo Petersen tog en 4. plads, derefter fulgte Jørgen Lindhardtsen og René Johansen i Holland.

Se resultatlisten

 

 

content-loader
content-loader
content-loader