Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Classic Fyn Rundt i solskin til 114 både - respittabel

På fredag sejles Classic Fyn Rundt fra Kerteminde og i modsætning til Palby Fyn Cup ser vejrudsigten væsentligt bedre ud, med høj sol og let- til mellemvind. Se populær video fra sejladsen 2014.

Af Troels Lykke |

Classic Fyn Rundt har en lille fremgang med antal tilmeldte. Lige nu er 114 både klar, viser tilmeldingslisten

Og i lighed med tidligere år er Quantum er klar med såvel taktisk overblik som indblik i respittiderne, fortæller Henrik Jørgensen, X-40 sejler fra Rungsted.

Han fortæller videre:

Det taktiske kort bliver udleveret i Kerteminde til alle deltagerene på et klistermærke til opsætning i cockpittet.  Kortet giver overblik over sejladsen og indeholder tillige en prognose over strømmen i Svendborgs Sund og Rudkøbingsløbet.

Hvis man kikker på DMI’s prognose for vejeret under sejladsen så er det vist godt at blækket ikke blegner i solen og er vandfast hvis det skulle regne. DMIs forudsigelser har jo taget fejl før

Respittabellen tager udgangspunkt i deltagernummeret, og giver respittiderne til alle øvrige sejlere under DH. Som noget nyt kan man under sejladsen indtaste en vilkårlig distance og få den relative respit derfra.

Respittabellen hentes her: www.quantumsails.dk/node/895 . Tabellen vil blive opdateret i løbet af ugen.

I kan gense Classic Fyn Rundt fra sidste år på denne populære video optaget ombord på X²box, X-40 med Jan Hansen og Henrik Jørgensen under doublehand:

 

<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/HqiItOtBjmo" height="423" width="610"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader