Gå til hoved-indhold
Nye tiltag skal lokke sejlere til Classic Fyn Rundt. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Nye tiltag skal lokke sejlere til Classic Fyn Rundt. Foto: Troels Lykke

Classic Fyn Rundt - nu med livetracking og Bavaria-løb

I jagten på de glade sejler-80’ere er nye tiltag sat i søen. - Hvis vi ikke prøver noget nyt, så sker der ikke noget nyt, siger ny stævneleder, Ejvind Skaalum, fra Kerteminde Sejlklub.

Af Sara Sulkjær |

Hos arrangørerne bag Classic Fyn Rundt er blikket i disse dage rettet mod bakspejlet. Nærmere bestemt tilbage til 80’erne. Dengang man sejlede kapsejlads, fordi man kunne lide at sejle, og en deltagerbegræsning på 1000 både var nødvendig i sejladsen, der startede i 1934.

- Vi vil gerne have flere ”almindelige” folk med, som ikke nødvendigvis sejler for at vinde. Vi skal have fundet ”tursejler-glæden” frem igen, fortæller stævneleder, Ejvind Skaalum fra Kerteminde Sejlklub, til minbaad.dk. 

Nødvendigt at prøve nyt

Derfor er en række nye tiltag sat i værk. Herunder et forsøg med særlige klasser for Bavaria-både, som er hyppige aktører på deltagerlisten. Her vil to løb være under DH-målerbrev - ét for både med spiler og genakker samt ét for deltagerne uden. 

Derudover vil der være et løb for Bavaria-både uden målerbrev, som vil være mere turpræget. 

Samtidig kaster kapsejladsen sig for første gang over livetracking af bådene. Således kan familie, venner og andre interesserede konstant følge bådenes positioner på turen rundt om Fyn. 

- Hvis vi ikke prøver noget nyt, så sker der ikke noget nyt, forklarer Ejvind Skaalum, som står over for sit første stævne i spidsen for sejladsen. 

Undgå panik 

Han har igennem mange år været flittig hjælper til stævnerne, men har altså nu overtaget dirigentstokken fra Morten Grove. 

- Jeg må indrømme, at det er lidt uden for mine vante rammer at dirigere folk, det er jeg lidt spændt på. Men det skal nok gå, der er mange gode mennesker omkring mig, fortæller han.

Den tidligere stævneleder har da også taget Ejvind Skaalum i hånden og været med på sidelinjen igennem hele processen, hvor han har skullet tilpasse sig rollen som øverst ansvarlig. 

- Det kræver, at man ikke går i panik. Der er mange ting, man skal have styr på. Men der er heldigvis også mange, der tilbyder deres hjælp, forklarer en glad Ejvind Skaalum. 

Muligt at tilmelde online

Som noget nyt bliver det i år også muligt at tilmelde sig sejladsen online på stævnets hjemmeside. Dette skal forhåbentlig kaste et større deltagerantal af sig, som efter en periode med nedgang nu i flere år har ligget stabilt på omkring de 100 både hvert år. 

Tilmeldingssystemet bliver lige nu testet, men går alt efter planen, vil tilmeldingen formentlig åbne i løbet af weekenden.

Hold øje med stævnets hjemmeside her

content-loader
content-loader
content-loader