Gå til hoved-indhold
Kurset strækker sig fra april til og med juni 2015. Foto: OureTur
Kurset strækker sig fra april til og med juni 2015. Foto: Oure

På langtur med Oure Højskole og en kendis-underviser

Har du langtursdrømme, har Oure Højskole måske svaret. Et nyt kursus skal klæde unge sejlere på til langturssejlads. Mikkel Beha Erichsen fra TV 2 er en af underviserne.

Af katrine bertelsen |

Oure Højskole vil med et helt nyt kursus give unge muligheden for at afprøve sig selv indenfor langturssejlads. Kurset giver de nødvendige kompetencer og træning, inden det kulminerer i en tur Danmark rundt.

Ingen genveje

Der er ingen genvej til duelighed. Sådan lyder ræsonnementet bag Oure Højskoles 12-ugers kursus i sejlads. Her er målet at give unge den nødvendige teoretiske og praktiske erfaring til at gennemføre en sejltur Danmark rundt.

Men udbyttet af kurset strækker sig langt ud over selve sejladsen.

– De kompetencer, du opbygger gennem den form for sejlads, kan jo bruges i mange facetter af livet, fortæller Jesper Henriksen, der – sammen med jordomsejleren Christian Liebergreen – er arkitekten bag det ny kursus.
– Det er jo både samarbejde, beslutningsdygtighed og menneskelige kompetencer, de unge vil tage med sig.

Ud over de to, vil underviserne på kurset også tælle tidligere OL-sejler Martin Kirketerp og langturssejleren Mikkel Beha Erichsen.

Brug for kurser som dette

Kurset, der strækker sig fra april til og med juni, er kommet rigtig godt fra land. Ambitionerne om at opbygge solid duelighed til søs, mens man får erfaring og oplevelser med langturssejlads, har medført stor interesse – både fra kommende elever og fra erfarne sejlere.

– Det at komme ud at sejle er en vigtig ting for den personlige udvikling. Det kan give nogle helt utrolige oplevelser i bagagen, fortæller Mikkel Beha Erichsen.

Efter planen vil sejlerne afgå fra Oure omkring 1. juni og sejle til Aarhus, Anholt, Skagen, Skærgården i Sverige og København, inden turen går til Bornholm, hvor sejlerne lægger til under Folkemødet. Herefter går turen tilbage til Oure.

Læs mere om kurset på Oure Højskoles hjemmeside

content-loader
content-loader
content-loader