Gå til hoved-indhold
De store smil var fundet frem, da Anders Friis og Henrik Frengler efter sidste sejlads snuppede guldet. Foto: Søren SvarreKapsejlads
De store smil var fundet frem, da Anders Friis og Henrik Frengler efter sidste sejlads snuppede guldet. Foto: Søren Svarre

DM i Wayfarer afgjort i sidste sejlads

Spændingen var bragt tilbage inden sidste sejlads, hvor to joller lå med 10 point, skriver Wayfarer-sejler, Mogens Just.

Af Mogens Just, Wayfarer-sejler |

21 joller var mødt frem til stævnet i weekenden 10.-12. juni, som med en halvdårlig vejrudsigt - let vind lørdag og lidt mindre søndag - tegnede til at blive en svær opgave for arrangørerne fra Præstø Sejlklub.

Stævneledelsen med hjælpere håndterede dog udfordringen perfekt, og da vejr/vind samtidig ændrede sig til super kapsejladsvejr med vindstyrke fra 2-8 m/s, blev det til syv gode sejladser. 

DM-mestre en skygge af sig selv

Danmarksmestrene fra 2015, Niels Alslev og Anders Pjertursson, var en skygge af sig selv og endte på en samlet 8. plads. De havde dog en enkelt sejlads, 6. sejlads med placering som nr. 2, hvor de viste, hvorfor de har ligget stabilt i toppen i Wayfarer-klassen de sidste 3-4 år.

Efter lørdagens fire sejladser i 2-5 m/s lå 10924 Anders/Henrik med en serie på 4,2,1,2 i spidsen fulgt af 11031 Christian/Jørgen med 10,1,2,1 og dernæst 10812 Mogens(undertegnede)/Line med 1,3,7,4.

Udgangspunktet for Anders og Henrik til søndagens planlagte tre sejladser var desværre for os andre ret godt i og med, at de formentlig ville kunne tælle alle deres sejladser fra lørdagen og derfor "kun" behøvede at lave to topplaceringer i de kommende tre sejladser.

Á point inden sidste sejlads 

En ting er matematik, noget andet er kapsejlads. 10812 med undertegnede og Line Just bragte spændingen tilbage ved at vinde søndagens to første sejladser. Derfor ville tredje sejlads søndag afgøre, om DM-guldet skulle gå til Anders og Henrik eller Line og undertegnede, da begge både på det tidspunkt havde 10 point. 

Anders og Henrik afsluttede dog det arbejde, de havde startet lørdag, ved med god lænsfart at passere rivalen på første lænsben og kunne på sidste del af 2. kryds give os "overfrakke på ". Med god boatspeed på sidste lænser kunne de derfor tage DM-guldet med en serie på 4,2,1,2,2,3,1. 

For Anders Friis var det den 10. DM-titel i Wayfarer-klassen, og for Henrik Frengler var det den første. Stor respekt for det. Sølv blev med en serie på 1,3,7,4,1,1,2 en realitet for os, mens Christian og Jørgen tog bronzemedaljen med en flot serie på 10,1,2,1,7,6,3.

Ét point mellem hver båd 

På 4., 5. og 6. pladsen var der blot ét point mellem hver båd, mens Bjarne og Jan på 7. pladsen havde 2 point op til 6. pladsen - det vidner om tæt sejlads. 

Line sagde på vej ind fra sidste sejlads, at det er fedt med sådan en jolleklasse, hvor grejet er i orden, og hvor sejlerne møder velforberedte op og " går til stålet”. Hun sagde også noget hurtigt efter hinanden om min performance i sidste sejlads, men det holder vi for os selv... 

10812, Mogens Just 

Top 7 fra stævnet: 

1. Anders/Henrik, 10924

2. Mogens/Line, 10812

3. Christian/Jørgen, 11031

4. Peter/Samuel, 10568

5. Gert/Kim, 10811

6. Christian/Henrik, 10918

7. Bjarne/Jan, 11123

Se flere billeder herunder: 

Vinderne på podiet. Fra venstre; Mogens Just og Line Just (2. pladsen), Anders Friis og Henrik Frengler (1. pladsen) og Christian Elkjær Iversen og Jørgen Iversen (3. pladsen). Foto: Søren Svarre 

Foto: Søren Svarre

Foto: Søren Svarre

Foto: Søren Svarre

content-loader
content-loader
content-loader