Gå til hoved-indhold
Ken Zier udstiller og udgiver en bog med sine malerier fra Helgenæs. Foto: Ann MalmgrenKort Nyt
Ken Zier udstiller og udgiver en bog med sine malerier fra Helgenæs. Foto: Ann Malmgren

På kant med Helgenæs - udstilling på Mols

Marine-kunstmaler Ken Zier udstiller i Fuglsøcentret i efterårsferien med en række portrætter af havet omkring Helgenæs.

Af Lone Rubin |

Hvem sagde udkant?

Kunstmaleren Ken Zier har sat sig for at male de skønne værdier, der er forbundet med at bo og opholde sig "helt ude på Helgenæs". Der hvor end ikke Nationalpark Mols Bjerge når ud, og hvor den eneste hovedfærdselsåre er trækfuglenes.

- Der er en polarisering i gang i vores samfund, hvor vi snakker om vækstcentre og udkantsområder. Jeg vil godt vise, hvilke værdier der er i udkanten af Danmark. Værdier som ikke måles i penge og kreditværdighed, men i livskvalitet. Måske er man snarere på forkant end på udkant ude på Helgenæs, funderer Ken Zier.

På kanten af havet
Ken Zier er kunstmaler og maler på kanten mellem land og hav. Altid med udsigt over vandet. Han dykker typisk ned i et afgrænset tema og dyrker detaljerne og skønheden der. Denne gang Helgenæs.

Hans malerier åbner beskuerens øjne for den mangfoldighed, som det samme område repræsenterer alt efter årstid, klokkeslæt og vejr. Samme motiv med varierende scenarier kan dermed blive til en hel udstilling af malerier med lige så mange forskelligartede stemninger.

Billederne fra Helgenæs bliver udstillet i Fuglsøcentret i efterårsferien under titlen ”Helt ude på Helgenæs”. Der er fernisering søndag aften 11. oktober. Herefter har man en uge til at se udstillingen. Det bliver også muligt at erhverve en bog med billederne eller en plakat. 

Uendeligheden
Det er to år siden, Ken Zier sidst udstillede i Fuglsøcentret. Dengang med projektet ”One Man One Beach”. Da havde han hver uge i et helt år malet et nyt billede fra Lyngsbæk Strand ved Ebeltoft, hvor han bor. Projektet var en kommentar til, at vi skal have øje for skønheden i vores nærområde - og i det liv, vi lever der.

Denne gang har Ken Zier bevæget sig 10-20 km hjemmefra for at skildre havet og lyset omkring Helgenæs. Den lille halvø har kyst mod alle verdenshjørnerne, og når man står helt ude på kanten og ikke kan komme længere, så giver det en følelse af at blive draget mod uendeligheden.

- Når jeg står der, højt oppe og skuer over havet, så er det som at stå på Cornwall i Sydengland. Lands End – der hvor havet åbner vejen til hele verden, siger han.

Næste sommer kommer Ken Zier endnu højere op. Da går turen til kanten af klipperne på den norske vestkyst, som på samme måde skal dyrkes gennem tre måneders intens fordybelse.

Ken Ziers trofaste samarbejdspartner i Oslo, Galleri Arctandria, har opfordret ham til det, og det bliver også til både bog og udstilling – med en kommentar om at dvæle ved nuet og suge skønheden til sig, hvor man end befinder sig…på forkanten, bagkanten, udkanten eller bare på kanten.

content-loader
content-loader
content-loader