Gå til hoved-indhold
Christian Liebergreen er vokset op med en mor, der gav han lov til alt, bare han ikke kom til skade, fortalte han. Foto: Troels LykkeTur
Christian Liebergreen er vokset op med en mor, der gav han lov til alt, bare han ikke kom til skade, fortalte han. Foto: Troels Lykke

Book endelig foredrag med jordomsejler Liebergreen

Minbaad.dk har på Oure netop hørt en dybt ærlig Christian Liebergreen, der fik bifald som en anden rockstjerne. Ikke-sejlere har også stor respekt for solojordomsejlinger.

Af Troels Lykke |

200 personer har sejlet jorden rundt alene. 31-årige Christian Liebergreen fra Svendborg er en af dem. Han gennemførte officielt, som solo-sejler ikonet Robin Knox Johnston, skrev i en mail til ham efter han kom i land i England i 2013.

Nu kan din sejlklub godt begynde at sætte penge til side til vinterforedrag, så den kan booke Christian Liebergreen, der tog 200 kursister med storm fornylig på Oure, hvor minbaad.dks redaktør var på famliekursus, hvor mange havde windsurfing og sejlads på programmet.

Christian Liebergreen sejlede solo rundt om jorden i en langsom, men stabil Sagitta 35. Og der var en del udfordringer undervejs og de blev levende og selvironisk fortalt krydret med små videoklip.

Kæmper med ensomhed

Fx da han sejler i storm i Stillehavet i 20 meter høje bølger eller da han skåler nytåret ind ved Kap Horn og blæser serpentiner ud i kahytten. Man ser han kæmper med ensomheden, i Sydhavet ser han ikke mennesker i tre måneder, kun Albatrosser, som han er meget betaget af.

Folk grinte og klappede en del under det 90 minutters foredrag, der blev forlænget med et ti minutters videoklip, hvor man til sidst ser at han har knækket masten i den Engelske Kanal.

Undervejs på den 260 dage lange tur, der startede i juni 2012, nåede Christian Liebergreen at læse 70 bøger. Flere bøger læste han igen og igen.

Det gode ved foredraget og Christian Liebergreen er, at han er så befriende ærlig og helt åbent fx fortæller at han begynder at tale med sig selv.

Vandt udspringskonkurrence i Stillebæltet

Under vindstille filmer han også en udspringskonkurrence, og som han vandt..., som han udtrykker det.

Ærligt sagt var det også at han kun havde pakket ti par underbukser til turen, men kun fire blev pakket ud. Imponerende er det også at han hørte hvaler, der kommunikerede på kilometers afstand.

Han overlevede tre knockdowns med Sagitta 35eren, der netop er blevet solgt til Vedbæk.

Han sluttede af med budskabet: - Gør det I allerbedst kan li og dyrk det.

content-loader
content-loader
content-loader