Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Klokken tre om natten tænkte jeg, at hvis det nu skulle være den sidste dag i mit liv, vil jeg gerne lige se den sidste solopgang, fortæller sejleren. Arkivfoto: Troels Lykke

Lystsejler faldt i vandet da han skulle tømme spand

Da Thorbjørn Hendil ville tømme spanden i vandet, lænede han sig op ad søgelænderet, som knækkede, og han faldt baglæns i vandet, men overlevede 17 timer. Nu fortæller han til eb.dk.

Af Troels Lykke |

Lystsejler blev reddet, men det var mod alle odds.

- Det kan lyde mærkeligt, men jeg var ikke bange på noget tidspunkt. Jeg var sikker på, at jeg nok skulle klare det, siger den 47-årige lystsejler Thorbjørn Hendil til Ekstra Bladet, der har mødt sejleren.

- Om natten kiggede jeg på stjerner og sang et par sange.

Han fortæller, at han blandt andet sang ’Born to be alive’ og ’Always look on the bright side of life’.

Både sejlede lige forbi

Flere gange så Thorbjørn Hendil fra Tåstrup sejlbåde, der sejlede tæt forbi ham, men som hverken så eller hørte ham. Han havde ellers en fløjte monteret på sin redningsvest, som han fløjtede i på livets løs, men lige lidt hjalp det.

Senere på aftenen så Thorbjørn Hendil endda de helikoptere, som var en del af eftersøgningen, men heller ikke der, blev han hjulpet op af vandet. Han fortæller, at en af helikopterne var lige over hovedet på ham.

- Det var frustrerende. De var lige over hovedet på mig, men de kunne ikke se mig. Det kom lidt bag på mig. Men jeg mistede ikke modet.

Ville se den sidste solopgang

- Omkring klokken tre om natten tænkte jeg, at hvis det nu skulle være den sidste dag i mit liv, vil jeg gerne lige se den sidste solopgang.

Men sådan endte det heldigvis ikke. Tidligt onsdag morgen  omkring klokken 05.00 besluttede han sig for at svømme mod Vejrø, som han vurderede, at han befandt sig to-tre kilometer fra. Han fortæller, at han havde bølgerne imod sig.

- Jeg fik bølger hen over hovedet en gang imellem og fik vand i næse og mund, men det gik egentligt meget godt.

Reddet tæt på land

Efter tre og en halv times svømning blev Thorbjørn Hendil reddet 600-700 meter fra Vejrø. Han kunne ikke komme op af vandet af egen kraft, men blev i stedet hjulpet af det kærestepar, der netop var sejlet på sommerferie, og som havde set ham i vandet.

Han blev hurtigt fløjet til Odense Universitetshospital. Men blot tre timer efter, han blev hevet op af vandet onsdag morgen, blev han udskrevet igen.

- Jeg var utroligt glad for at blive reddet, selvom jeg var meget tæt på land. Jeg tror, at jeg ville have haft svært ved at få fat på nogle mennesker på land, siger Thorbjørn Hendil og fortæller, at han ikke kunne stå på sine ben, da han blev hevet op i kæresteparrets båd.

Faldt i vandet da spand skulle tømmes

Den 47-årige lystsejler faldt i vandet, da han vil tømme en spand i vandet. Sejlbåden gyngede, og derfor valgte lystsejleren at sætte sig for at tisse i en spand frem for at gå ned på toilettet, der er ubekvemt i en gyngende båd.

Da han ville tømme spanden i vandet, lænede han sig op ad søgelænderet, som knækkede, og han faldt baglæns ned i vandet.

Thorbjørn Hendil fortæller, at han i denne sæson ikke skal sejle mere alene, og at han vil tage flere forholdsregler, men at oplevelsen ikke har taget modet fra ham.

Kilde. eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader