Gå til hoved-indhold
Ingeniør og sejler fra Dragør Hans Natorp slutter om et år hos Dansk Sejlunion. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Ingeniør og sejler fra Dragør Hans Natorp slutter om et år hos Dansk Sejlunion. Foto: Troels Lykke

Natorp træder tilbage som DS-formand før tid

Hans Natorp stopper stopper om formand midtvejs i sin valgperiode – ved generalforsamlingen i 2017. Det sker, efter han for få uger siden blev valgt som ny næstformand i Danmarks Idrætsforbund.

Af Troels Lykke |

Efter syv år på posten stopper Hans Natorp som formand for Dansk Sejlunion ved generalforsamlingen i 2017. Det er midtvejs i den toårige valgperiode, som han på dette års generalforsamling i Svendborg blev valgt til uden modkandidater.

Den 30. april – tre uger efter generalforsamlingen – blev Natorp valgt som den ene af to nye næstformænd i Danmarks Idrætsforbunds (DIF) bestyrelse, og det er baggrunden for hans beslutning om at træde tilbage som DS-formand et år før tid.

 ”Selv om jeg nu får nye, tidskrævende arbejdsopgaver i DIF-regi, så forbliver min indsats i Dansk Sejlunion uændret frem til næste generalforsamling,” forsikrer Hans Natorp. ”Så ja, jeg får travlt,” tilføjer han til bladet SEJLER, der nu er sendt ud til sejlere, der er medlem af Dansk Sejlunion.

”Men der sker nogle ændringer. Vi er i gang med at fordele bestyrelsens opgaver på en anden måde, så flere medlemmer af bestyrelsen får mere synlige roller udadtil. Det handler også om, at vi på et tidspunkt formentlig præsenterer en kandidat til formandsposten,” siger Natorp.

Helt konkret bliver det næstformand Henrik Voldsgaards opgave i den kommende tid at koordinere processen med at identificere mulige formandskandidater, hvilket bl.a. vil ske i dialog med klubbestyrelser. Alle klubber er i den forbindelse meget velkomne til at kontakte Henrik Voldsgaard med input.

Hvad betyder det for Dansk Sejlunion, at du nu er næstformand i DIF?

 ”Det har den betydning, at nogle af de værdier og metoder, som vi arbejder med i sejlsporten, nu bliver repræsenteret i DIF’s formandsskab. I sejlsport har vi en stærk udviklings- og konkurrencekultur. Vi stræber hele tiden efter mere viden og bedre kvalitet. Ikke kun blandt elitesejlere, men i lige så høj grad i den daglige klubtræning og i vores uddannelser, ja, hele vejen rundt. Den tilgang er ikke en selvfølge i alle forbund. Man skal huske på, at DIF er meget bredt sammensat, og i flere forbund er udviklingselementet ikke lige så stærkt som i sejlsporten.”

Som næstformand i DIF forventer Hans Natorp, at hans primære opgave bliver at varetage de interne relationer mellem DIF’s bestyrelse og de enkelte specialforbund, mens den anden nyvalgte formand, Thomas Bach, skal tage sig af kontakten til bl.a. kommunerne.
content-loader
content-loader
content-loader