Gå til hoved-indhold
54-årige Bo Petersen vandt EM-bronze i år og nu også DM i OK-klassen. Foto: Horsens SejlklubKapsejlads
54-årige Bo Petersen vandt EM-bronze i år og nu også DM i OK-klassen. Foto: Horsens Sejlklub

Bo Petersen vinder kæmpe OK-DM i Horsens

- Jeg fik en rigtig god læ start i sidste sejlads, fik et godt spor ind under skoven, fortæller Bo Petersen. 82 OK-joller deltog ved DM.

Af Troels Lykke |

Det blev EM-bronzevinderen Bo Petersen fra Fåborg Sejlklub. Han sejler dog også for Hellerup Sejlklub og bor i København.

Den tidligere topsejler i 505 og Europajolle, trak det længste strå ved uddelingen af medaljer til det danske mesterskab i OK jolle i Horsens.

50 meter foran nummer to

Det var på flotteste vis, at han i sidste sejlads cementerede sin føring med en klar førsteplads, 50 meter før nummer to.

”Jeg fik en rigtig god læ start i sidste sejlads, fik et godt spor ind under skoven og med  de store vindspring der var i dag på fjorden, var min taktik at holde mig til det sikre og ikke gå ud på fløjene. Jeg havde tænkt på at holde en defensiv strategi og lægge mig tæt på de nærmeste konkurrenter, men besluttede mig for at sejle min egen sejlads, hvilket jo ikke var så dårligt”, sluttede den nybagte Danmarksmester smilende.    

Horsens-sejler kom i modfase og fik bronze

 Spændingen var intakt inden sidste sejlads, hvor gårsdagens, den lokale Anders Andersen, var nemlig kun tre point efter Bo Petersen og derfor bejler til DM-guldet.

Sidste sejlads blev imidlertid nedtur for Horsens-sejleren, der kom i modfase på vindspringene på alle tre opkryds, og fik her en noget sekundær placering.

Greg Wilcox fra New Zealand blev nummer to til stævnet, men Jens Lauge og Anders Andersen som henholdsvis 3 og 4.

DM Ok joller - 82 deltagere

Guld: Bo Petersen- Fåborg Sejlklub,

Sølv: Jens Lauge – Hellerup Sejlklub,

Bronze: Anders Andersen- Horsens sejlklub

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites