Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- I denne sæson kommer vi virkelig til at leve op til programmers titel! Vi kommer helt derud, hvor mændene stadig går rundt iført penisfutteraler, fortæller Mikkel Beha Erichsen. Foto: Hannelore Dörner/TV 2

Kløvedal og Beha optræder igen på TV 2

Tirsdag 9. februar på TV 2 og TV 2 FRI sætter Mikkel Beha Erichsen og familien kurs mod nye fjerne kyster, mens farfar, Troels Kløvedal, sejler med 'Nordkaperen i Grækenland'.

Af Troels Lykke |

Når vinteren har lagt sin kolde hånd over det ganske land, så er der ikke noget bedre end at kunne drømme sig væk til varmere himmelstrøg - i sin sofa med slumretæppe og en god kop te.

Og det er lige præcis det, du kan gøre tirsdag 9. februar i godt selskab på TV 2 og TV 2 FRI, hvor tre generationer sømænd byder velkommen om bord på henholdsvis Havana og Nordkaperen, skriver TV 2 til pressen.

Kurs mod Tahiti
Eventyret begynder denne tirsdag på TV 2 kl. 20.00, hvor tredje sæson af 'Kurs mod fjerne kyster' har premiere. Mikkel Beha Erichsen og hans familie er klar til at stævne ud mod nye, store eventyr ombord på Havana.

Udgangspunktet er Fransk Polynesien, hvor drengene fandt læ for Stillehavets vinterorkaner, da vi forlod dem sidste gang. På en af de små paradisiske atoller genforenes Mikkel med sine drenge, og med i tasken er en stor overraskelse; en gave, der kommer hele familien til glæde og klæder familieskibet ret så godt. Men Havana trænger også til en kærlig hånd.

To års rejse gennem millioner af saltvandsbølger har slidt på skibet, og hvis resten af rejsen skal sikres, er det nødvendigt at få skibet på bedding snarest muligt.

Derfor bliver første stop Tahiti, hvor besætningen gennem to uger skal knokle med at skrue og skære i Havana. Efter den store reparation venter der Mikkel en barndomsdrøm. For mens drengene og deres besætning sætter kursen vestover, tager han, Marian og Alfred nemlig med et gammelt fragtskib på en østlig afstikker.

- I denne sæson kommer vi virkelig til at leve op til programmers titel! Vi kommer helt derud, hvor mændene stadig går rundt iført penisfutteraler, og hvor pukkelhvaler dykker rundt om Havana, fortæller Mikkel Beha Erichsen, som selvfølgelig også selv får lov at dykke ned i den utrolige undersøiske verden:

- Det er altid spændende, men særligt ét dyk på et gammelt vrag fra 2. verdenskrig bliver pludseligt lige lovligt spændende, da vi rammes af et kraftigt jordskælv, fortæller Mikkel, der også på tætteste hold får oplevet, hvordan global opvarmning og overfiskeri er med til at ændre den verden, han
elsker så højt.

Troels Kløvedal i Grækenland. Foto: Finn Hageman/TV 2

På togt med Troels
Samme aften, tirsdag 9. februar, kl. 21.00 på TV 2 FRI kan du tage med Mikkels far, Troels Kløvedal, og Nordkaperen til det græske øhav, hvor den passionerede kaptajn får sin livsdrøm om at sejle i Odysseus' kølvand opfyldt.

Undervejs fortæller den erfarne søfarer om flere af de myter og sagn, som hører til hver ø, og sætter de mange begivenheder i området i historisk perspektiv. Men selv om sejlerlivet er gået i arv fra generation til generation, så er det ikke det, som farfar Troels er mest stolt over at have givet videre til familien:

- Sejlerglæden er det mindste. Det, jeg har givet Mikkel, og som Mikkel har givet mine børnebørn, er først og fremmest en bevidsthed om, at man er elsket. At man føler sig velkommen i verden. Derefter; at der skal filosoferes! At man hele tiden ser sig i spejlet og tænker over, hvor besynderlig tilværelsen er, og hvor enestående det er, at man overhovedet er her. Altså at man lever et antal år, og dem skal man bruge godt og hensynsfuldt, inden det ender med et par meter jord over kistelåget. At tilværelsen er spændende, og at man værdsætter og husker livsglæden, siger Troels Kløvedal.

Meget mere Mikkel
Og for dem, der bare ikke kan få nok af sejlerlivet, er der også 'Kurs mod fjerne kyster - EKSTRA', der sendes på TV 2 FRI mellem de to programserier.

Lene Beier, der selv er en habil sejler, går sammen med Mikkel Beha Erichsen i dybden på 'Kurs mod fjerne kyster' og får endnu mere at vide om, hvordan det har været at filme denne sæson.

Samlet oversigt for tirsdag 9. februar 2016
'Kurs mod fjerne kyster', sæsonpremiere på TV 2 kl. 20.00
'Kurs mod fjerne kyster - EKSTRA', sæsonpremiere på TV 2 FRI kl. 20.40.
'Nordkaperen i Grækenland', premiere på TV 2 FRI kl. 21.00.

Michael Beha og familie ses her på den ældre Jeanneau 53. Foto: Hannelore Dörner/TV 2

content-loader
content-loader
content-loader