Gå til hoved-indhold
Melges 32eren vandt starten og kæmper her med Stony, en Xp44 fra Næstved. Foto: Minbaad.dk/Kristian B. MøllerKapsejlads
Melges 32eren vandt starten og kæmper her med Stony, en Xp44 fra Næstved. Foto: Minbaad.dk/Kristian B. Møller

Melges 32, X-41 og Scankap99 hurtigst på DH i Palby Fyn Cup

Herefter fulgte X-99 og X-332ere, der også dominerede i top-10. Vi taler med rorsmanden Kim Haugaard, der styrede Melges 32er til sejr. Nu gælder det Classic Fyn Rundt med 115 både.

Af Troels Lykke |

Den 50-årige kontante, selvstændige smed Kim Haugaard fra Melges 32eren Pelle P var hurtigste kølbåd rundt om Fyn på 22 timer og 48 minutter.

Den lette båds ejermand, Jan Madsen fra Thurø Sejlklub, var også med og trimmede storsejl.

Vi har vi lige talt med rorsmanden, selvom han var i gang med at arbejde.

- Kan vi ikke tale i aften?

- Nej, Kim. Bare to minutters interview. 

Vi fik så talt med ham i ti minutter. Og han havde da også let ved at forklare sig. 

Holdet startede godt i Palby Fyn Cup ud for Bogense og tog starten blandt de store både, men ved Æbelø sejlede holdet i vindstille.

Dum ved Æbelø - genial ved Romsø

- Vi dummede os og lavede to forkerte slag ved Æbelø, det kostede os vel en halv time, men allerede ved Fyns Hoved var det indhentet, forklarer Kim Haugaard, der også kom godt igen, da holdet sejlede uden om Romsø og ned mod Storebæltsbroen. 

- Vi havde medstrøm ude i Storebælt, mens andre havde modstrøm. Det var klogt gjort af os. Så kom vi op til Essex Girl, en X-50 og Xp44eren Stony. Og mellem Sprogø og Vressen sejlede vi forbi X-41eren Sydbank (med Torsten Bastiansen).

Om sejren siger han: 

- Vi er da stolte og glade for sejren, vi var jo omtrent to timer før X-41eren, både på sejl- og præmietid, siger Kim Haugaard, der nu ser frem til Classic Fyn Rundt fra Kerteminde.

Se resultat overalt i Palby Fyn Cup

Vil slå 82 fods båd i Classic Fyn Rundt

En sejlads, der starter på fredag med 115 både tilmeldte. Flere kan nå at tilmelde sig. Minbaad.dk sejler igen med i Drabant 24eren og vil rapportere fra sejladsen, hvor der loves frisk vind fra øst på fredag.

Melges 32eren mangler to gaster.

- Vi er kun fem og skal være syv om bord til Classic Fyn Rundt. Der er lovet 10 m/sek. fra øst. Så vi håber at finde to gaster mere, siger Kim Haugaard, der lover man kommer hurtigt rundt.

- Men det bliver uden søvn nede i kahytten og uden alkohol, men vi får varm mad under turen, siger sejleren, der regner med, at Kerteminde Sejlklub sender feltet styrbord rundt så den irriterende stensætning under Svendborg Sundbroen er lettere at passere i medvind.

Vil gerne bagbord rundt i Classic Fyn Rundt

- Jeg havde nu gerne set, at vi blev sendt nordover på fredag, så kunne vi krydse i Svendborgsund. Det ville vi vinde mere på, siger Melges 32-sejleren, der optimistisk tror, at han kan komme først igen, selvom en 82 fods tysk båd stiller op.

- Den skal nok stå på grund et eller andet skørt sted, siger Kim Haugaard, der også skal slå en X-50 og Swan 48er.

Stævneleder i Palby Fyn Cup, Poul Erik Nielsen, 62, sidder her til højre og trimmer fok på sin X-99er, mens sønnen Ulrik styrer. Holdet tog en 12. plads blandt de 24 X-99ere. Om sejladsen siger han i dag til minbaad.dk: - Det var jo super arrangement, har vi også hørt fra andre, men selvfølgelig var der en del vindhuller i Storebælt, Svendborgsund og ved Horne Land, her lå vi i vindstille, mens andre sejlede forbi. Men vi nåede at komme igennem ved Svendborgsund, før strømmen tog til, og vinden døde. 15 minutter efter vi var igennem, lukkede porten, og folk måtte smide anker og flere var på grund, dog uden dramatik. Det er det største antal gennemførte i sejladsen siden 2010. I år gennemførte 257 både, ud af 311 startende.

BB 10-meteren fra Skive med Søren Koitzsch blev nummer 14 overalt efter DH.

Thomas Gerlach fra Hadsund Sejlklub vandt sit løb i Drabant 24eren med sin far, Gert Gerlach, der har designet båden. Holdet er nu klar til Classic Fyn Rundt.

Drabant 22er fra Arresø kom rundt om Fyn.

ScanKap 99eren var atter fremme.

Men ikke denne Scankap 99er, Sort Sol fra Aabenraa, der gik på Ålerevet på Nordfyn og måtte udgå. Holdet har tidligere vundet DM.

ScanKap 99 ses her lige efter starten gik.

Ylva med Stig Nielsen og Peter Thagaard tog en flot start. Se her X-99 start:

 

content-loader
content-loader
content-loader