Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hovedkontoret ligger i Aabenraa. 20 procent af omsætningen går til det danske marked. Foto: Troels Lykke

Elvstrøm Sails leverer bedste resultat i 60 år

Med udgangen af 2015 kunne Elvstrøm Sails A/S præsentere det bedste regnskab i virksomhedens mere end 60-årige historie.

Af Troels Lykke |

Sidste år leverede Elvstrøm Sails for første gang i syv år sorte tal på bundlinjen, mens Elvstrøm Sails i det netop afsluttede regnskab præsenterer et resultat, der er ikke mindre end 10 gange større end sidste år.

Omsætningen fordeler sig med ca. 20% salg i Danmark og den resterende del fortrinsvist i Europa, med Tyskland som det største marked.

Direktør, Niels Bjerregaard udtrykker sin tilfredshed således;

”Vi har grund til at være stolte over at kunne levere et så flot resultat. Vores hovedfokus har været at optimere og strømline virksomheden med det mål at forbedre vores bundlinje - en proces som er i gang, og nok aldrig bliver tilendebragt. Vi har lagt os i selen for at holde mådehold med de faste omkostninger med det for øje at bruge pengene på de rigtige ting. Og så arbejder vi konstant med at balancere vores kapacitet if.t efterspørgslen.”

Flere forhandlere i Europa

”Vi har en stolt virksomhed at tage vare om, og derfor er én af hjørnestenene i vores forretning kvalitet, i alt hvad vi foretager os. Det vil fremadrettet fortsat være en absolut prioritet. Men også de salgsfremmende aktiviteter er i højsædet med opstart af flere nye forhandlere rundt omkring i Europa,” fortæller Niels Bjerregaard, der kom til virksomheden i 2013. Niels Bjerregaard tilføjer: ”Vi har nu fundamentet til, at tage markedsandele i de markeder, hvor vi er fokuseret og aktive," siger Niels Bjerregaard.

Hovedaktionær: Fokus på optimeringer

Èn af hovedaktionærerne bag Elvstrøm Sails, Preben Terp-Nielsen, der til daglig er direktør for Abena A/S fortæller:

”Det er gode takter, vi ser hos Elvstrøm Sails. Helt klart et resultat af et vedholdende fokus på optimeringer i alle kroge af virksomheden. Det er den rette vej frem - og nu har vi muligheden for at øge vores fokus på toplinjen!”

Strategien for den sønderjyske producent af sejl er klar. Hovedfokus er at levere sejl til Cruising, Club Racing og Superyacht segmenterne.  

 En netop indgået sponsoraftale om det kommende ORC VM 2016 i dansk farvand cementerer strategien. Her sætter Elvstrøm Sails alle sejl ind på at være tilstede og supportere Elvstrøm Sails både under verdensmesterskabet i København.

Jesper Bank: Vi bemærkes på Mallorca

Jesper Bank, som gennem flere år har været en af kræfterne bag Elvstrøm Sails driver med afsæt i datterselskabet på Mallorca salg og service til Superyacht segmentet.

”Superyachts er ikke det vi ser mest af i dansk farvande, men kigger man lidt længere sydover er sejlbåde på 80 fod og opefter ikke helt så ualmindelige. Vi er stadig en relativ lille spiller på markedet, men vores tilstedeværelse bliver i stigende grad bemærket og forretningen på Mallorca begynder at bidrage positivt til det samlede resultat,” understreger Niels Bjerregaard.

Afsættet for en fremtidig fremgang også i omsætningen er lagt for Elvstrøm Sails på et marked, der viser spæde tegn på vækst i årene, der kommer.

content-loader
content-loader
content-loader