Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Mia Krogh, Ninna Precht, Thomas Sennels og Thomas Hannibal i Amtoft. De vejer præcist 300 kilo tilsammen, som er lovligt i H-båds klassen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Fra venstre: Mia Krogh, Ninna Precht, Thomas Sennels og Thomas Hannibal i Amtoft. De vejer præcist 300 kilo tilsammen, som er lovligt i H-båds klassen. Foto: Troels Lykke

Glatbarberet H-båd fører i Amtoft

Livet ved Limfjorden kører er cool for 32 H-både. Aarhus-hold med to mænd og to kvinder fører over verdensmester. - Det er fordi H-båden er glatbarberet med korn 2000, siger førende Thomas Hannibal.

Af Troels Lykke, Amtoft |

Vi sejler med i Amtoft Spar Cup, VM-udtagelse i H-båd, tæt på Thisted.

Et sted hvor en havneplads om året koster 1.600 kroner, og hvor du kan købe et hus på 150 kvadratmeter for 800.000 kroner - med havudsigt. Selv kørerne vi kan se fra banen, har udsigt fra deres stalde.

Og det går da vældigt hyggeligt i Amtoft, her føler man sig ekstremt velkommen, en sød pige løber ud på broen med resultatlister til alle. Og en mand, med en trillebør, kommer med øl til alle på broen. Det virker.

Ikke ros til dommer: Både gik på sten

Vi fik fire sejladser i dag i mellem 4 til 7 m/sek.

Helt perfekt, kun to omstarter. Kritik til dommeren Niels Sohn er der dog, da han lagde banen for tæt på land, så en båd gik på grund, da han gik ind under land på kryds, så det gav et brag.

- Hele riggen rystede, da han ramte en sten, forklarede Søren Ottosen, der er medarrangør af stævnet i Amtoft.

Dem der lå bagved, kort tid efter starten, nåede at vende væk. Senere søndag fik minbaad.dk oplyst at også Anders Bertelsen ramte sten på styrbord halse.

- Og jeg var ikke på layline, vi kom hurtigt fri, efter vi krængede båden, siger Bertelsen.

Flere vi har talt med forventer nu at dommeren rykker banen længere ud i Limfjorden, her er faktisk ret meget vand, kan jeg se fra min H-båd, hvor jeg overnattter som den eneste - med mine nye hynder.

Alle andre er indkvarteret i både, campingvogne og privat. Gæstfrit er det af de ti H-båds hold, der holder til i Amtoft og Thisted.

Glatbarberet H-båd fra 1982

Vinderbåden er to både herfra, om lidt er der middag i klubben, der blev bygget for få hundrede tusinde kroner, da de lokale selv tog fat.

Stemning på vinderbåd er løsluppen på mixholdet, der tæller rorsmand Thomas Sennels, Thomas Hannibal og de to Spækhugger-ejere Tina Precht og Mia Krogh. Alle fra Aarhus Sejlklub.

Båden, der er fra 1982 og kostede 80.000 kr. i 2007, ejes af de to mænd om bord og stemningen på den ældre båd er i top. For lige nu fører de VM-udtagelsen i Amtoft, foran bl.a. den femdobbelte verdensmester Claus Høj Jensen.

- Det er fordi bunden er glatbarberet med korn 2000, siger Thomas Hannibal og bryder ud i et grin. Og faktisk er Aarhus-båden ekstremt glat, har vi mærket.

Protestflag er røde trusser

Og lyder det videre - Vores protestflag er Ninnas røde trusser, siger skipper Thomas Sennels, der mere seriøst forklarer efter ni år i klassen.

- Alt gik op i en højere enhed og i sidste sejlads, havde vi set at der ville komme en højredrejning og derfor vendte vi mod styrbord som de eneste og da højredrejningen kom, var vi langt foran, siger Sennels til minbaad.dk, der lige nu er på 12. plads.

Ninna Precht fra Aarhus fører over Claus Høj Jensen - stadig.

God stemning i havnen, hvor det koster 1.600 kroner om året at have sin H-båd liggende, plus 500 kroner for kranen, der kan løfte en H-båd.

Søren Ottosen fra Amtoft-klubben har ligget vandret for at 100 H-båds-sejlere kan hygge sig ved Limfjorden. Tak. Fotos: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader