Gå til hoved-indhold
Redaktør på minbaad.dk, Troels Lykke, foran sin Drabant 24 i Kerteminde den 1. januar.Kort Nyt
Her er vi til DM i Hundige i H-båd i 2016. Vi lavede to tyvstarter, men havde sjovt stævne hvor vi lærte en del. Foto: Mogens Hansen

Nytårsforsæt: Køb to (billige) både

Jeg er på 3. år ejer af Drabant 24 i Kerteminde og H-båd i Aarhus. Det virker. En til tur og en til kap. Men faktisk bruges bådene til begge dele.

Af Troels Lykke, Kerteminde Marina |

Klart scoretrick.

- Jeg har to både. 

- Wow, det må jeg nok sige. (smuk kvinde)

- Ja, en til tur og en til kapsejlads. Placeret i to havne.

Sådan har jeg før sagt ude i byen. (Men jeg er nu single igen:-) 

Både for i alt 85.000 kroner

Det mere seriøse svar er at det er en fornøjelse med to både.

En Drabant 24 fra 1977 til 30.000 kroner og en H-båd fra 1985 til 55.000 kroner. Bådene er betalt, det er fordelen ved at købe billigt. Det kan endda gøres for langt mindre.

Dertil kommer der havnepenge og forsikring årligt for 20.000 kroner i alt. Det er da til at overkomme.

Dyrest er det i Aarhus Lystbådehavn, hvor min H-båd koster lige under 10.000 kroner at have liggende hele året. Men så er der også fri kran.

I Kerteminde ligger det på 6.500 kroner, inklusiv vinterplads. Begge både er kaskoforsikret. 

Oliefyr i Drabant 24

I Kerteminde har min far også en Comfortina 35 liggende og min storebror en Sunseeker 50. De forstår mig ikke.

Ingen af bådene har ståhøjde, komfur eller toilet, siger min familie. 

Komforten er dog øget i Drabanten. Jeg har i 2016 fået et utroligt godt oliefyr fra Eberspächer, monteret af Kjøller Marine.

Sidder lige nu i båden, her startede med at være 8 grader den 1. januar.

Lige nu er temperaturen, efter 20 minutter, steget til 20 grader og her er tørt og lunt, efter fugten er trængt ud. Små både har også ret til luksus.

To både - derfor

Drabant 24eren 'Dagmar D' sover jeg tit i når jeg besøger familie eller er på opgave på Fyn, hvor jeg er vokset op.

Det bliver også til sejlture til Ærø eller Fyns Hoved, hvor jeg har lagt en bøje ud til at ligge for anker for. Og selvfølgelig sejltur til Samsø Festival i Ballen. Drabanten bruges også til Classic Fyn Rundt fra Kerteminde med vennerne.

H-båden i Aarhus, hvor jeg bor, står på land på en trailer om vinteren og i sejlsæsonen er den i vandet, hvor vi deltager i tirsdagskapsejladser med 15 H-både. Vi deltager også til DM og stævner rundt i landet, hvor traileren kommer i brug.

H-båden 'Dagmar H'  bruges også til sejlads med min datter Dagmar på 10 år. Hun prøvede et år i Optimistjollen, men det var alt for ensomt til mit enebarn.

Men Dagmar nyder at styre båden, især når hendes veninder er med så hun han vise hvor god hun er. I år håber jeg at kunne sejle til Tunø med venner og familie. 

Ikke flotteste både

Min far er utrolig ærekær med hvor velholdt og flot båden skal være, sådan har jeg det ikke. Jeg slækker på kravene. De skal bare helst være hurtige og selvfølgelig ikke gå til. Jeg har også både uden indenbordsmotor eller andet der skal vedligeholdes.

Simple sailing - jeg er vild med det primitive. Og heldigvis findes der også kvinder der tør tisse i en spand, hvis man kigger væk imens.

Med to både forskellige steder i landet gør det ens muligheder for sejlads større, ville også gerne have en båd liggende i København, men det har jeg altså ikke råd til.

Konklusion: Køb endelig en båd - og helst to. Vi lever kun en gang.

Godt nytår

Troels

Har i dag skrubbet dørken i cockpittet. Så grønne alger blev skyllet ud.

Redaktør på minbaad.dk, Troels Lykke, foran sin Drabant 24 i Kerteminde den 1. januar. 

content-loader
content-loader
content-loader