Gå til hoved-indhold
Ole Ingemann Nielsen står i spidsen for Silverrudder. Her ses han på familiens Sagitta 35. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisKapsejlads
Ole Ingemann Nielsen står i spidsen for Silverrudder. Her ses han på familiens Sagitta 35. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Stævneleder i Silverrudder svarer igen om sikkerhed

Ole Ingemann Nielsen går højt op i sikkerhed, fortæller Fyens.dk. Han svarer igen på kritik på minbaad.dk før Silverrudder 23. september. 400 sejlere er tilmeldt - 100 flere end i fjor.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Når Silverrudder 23. september løber af stablen, er det med 400 singlehandsejlere til start, hvilket er ny rekord. Det stigende deltagertal i er i tråd med den generelt voksende interesse for længere sejladser, hvor skipper er alene om bord. Men singlehand-sejladserne møder også kritik fra professionelt hold. 

Sejlerskoleleder Peter Ingham fra Humlebæk har her på Minbaad.dk kritiseret solosejladsernes deltagere og arrangører om at lade hånt om sikkerhed til søs. Sejlerskolelederen har fremført, at sejladserne er i modstrid med vagtholdsbekendtgørelsen. Den gælder alle skibe, bl.a. i tæt trafikeret farvand, ved nedsat sigt, om natten og ved så lang tids sejlads, at man ikke er fuldt årvågen, påpeger Peter Ingham.

Den kritik er Ole Ingemann Nielsen, stævneleder, ikke enig i:

- Sikkerhed har højeste prioritet for os. Vi stiller krav til bådenes udstyr, og vi har et stort apparat at trække på, hvis noget skulle gå galt. Deltagernes sejlads følges elektronisk. Alle er i princippet følgebåde for de andre. Jeg er også overbevist om, at alle deltagere er både velforberedte og erfarne sejlere, siger Ole Ingemann Nielsen fra Svendborg Amatør Sejlklub til fyens.dk.

Start bliver ikke på kryds

Denne solskinsmorgen i sejlklubbens hus skinner Sundet blankt. Kun en Ærø-færge og et par lystsejlere trækker kølvandstriber derude.

23. september vil synet være et helt andet. Omkring 400 sejlere i ligeså mange både vil denne fredag morgen og formiddag lægge an til starterne i den hidtil største nonstop-solosejlads rundt om Fyn.

Før startskuddene lyder til den femte Silverrudder vil det være oplyst, om sejladsens første udfordring bliver passagen af de nyanlagte og udskældte afviserøer ved Svendborgsundbroen få hundrede meter fra startlinjens trængsel - eller om stævnen skal stikkes mod nordøst. Vinden bestemmer.

Sikkert er det dog, at starten ikke bliver på kryds - det vil sige op mod vinden.

Den største udfordring nogensinde

- Det værste vejr vil være kuling eller tæt tåge. Mit drømmevejr er en sydvestlig vind på 6-8 meter i sekundet. Så kan vi komme øst ud af Sundet med Fyn til bagbord. Bliver det hen mod stenbunkerne er jeg sikker på, at det også skal gå, siger Ole Ingemann Nielsen. 

For klubben er årets Silverrudder den største udfordring nogensinde. Dels er BådNyt ude af billedet som medarrangør og dels er der 100 sejlere flere, end der var sidste år.

- Det har selvfølgelig givet ekstra arbejde, at vi nu er alene om arrangementet. Heldigvis har vi en meget stærk opbakning i klubben. Gevinsten for os er også, at det giver en masse god energi til klublivet i øvrigt, pointerer Ole Ingemann Nielsen.

Sejlere fra ti lande

Sejlerne fra ti lande vil begynde at fylde havnen ved Jessens Mole allerede weekenden før starten.

Torsdag aften 22. september holdes skippermøde i Silverrudders nye samlingspunkt, rundbuehallerne på Frederiksøen. Når vinden har trukket sejlerne Fyn rundt, vil præmiefesten lørdag aften også blive holdt i hallerne mellem Kammerateriet og lystsejladsmuseet.

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader