Gå til hoved-indhold
Familie er på jordomsejling med stop undervejs for at finansiere turen. Foto: PrivatfotoTur
Familie er på jordomsejling med stop undervejs for at finansiere turen. Lige nu er båden i Grækenland. Foto: Privatfoto

Jordomsejling: Familie vil finansiere turen undervejs

Familie på fem fra Djursland sejler jorden rundt i Oceanis 390 med stop undervejs. Her arbejder de eller tager til Danmark for på ny at fylde pengetanken op. Budget er 7.500 per måned til søs.

Af Sara Sulkjær |

- I grove træk går vores plan ud på at parkere båden, hvor vi nu er i verden, og tjene flere penge enten på location eller tilbage i Danmark, forklarer Rasmus (39) og Yoannia Cabrera (32). 

Deres eventyr startede, da Rasmus i sin tid sejlede over Atlanterhavet i en 30 fods sejlbåd som gast, hvor parret mødte hinanden på Cuba.

- Da vi nogle år senere pludselig stod med tre børn, tænkte vi; "hvordan hulen kommer vi så ud at rejse?" Flybilletter koster jo en bondegård, fortæller Yoannia Cabrera i en mail til minbaad.dk. 

Dejligt at have børnene tæt på 

Familien beslutter derfor at erhverve sig en sejlbåd. På den måde vil de altid kunne komme afsted, hvis der blot er en smule vind. Samtidig bliver der sendt en indmeldingsblanket til den lokale sejlklub, Bønnerup Strand Sejlklub.

Ét år senere kan familien kalde sig bådejere. En Shipman 28 er i hus, og tiden bliver herefter brugt på ture rundt i Danmark, Norge og Sverige med børnene Emma (11), Mille (8) og Hannibal (7). På turene får familien en masse gode oplevelser sammen, og forældrene nyder at have børnene tæt på.

For familien stopper drømmene dog ikke ved de skandinaviske farvande:

- Vi ville gerne videre ud i verden, og drømmen om at krydse de store oceaner lå altid og lurede i baghovedet, forklarer Yoannia Cabrera.

Brugte færre penge end hjemme 

I 2015 byttede familien derfor Shipman’en ud med en 39 fods Beneteau Oceanis 390 i Palma de Mallorca. En perfekt størrelse for en familie med tre børn.

Kort tid efter, 27. april 2015, stod familien klar til nye eventyr i Middelhavet. En tur, som skulle vare fire måneder. 

- Vi havde ingen anelse, om hvor langt vi kunne nå på den tid. Men det var også lige meget, for planen var, at lade båden stå på land, hvor end vi endte og så komme igen året efter, fortæller Yoannia Cabrera.

I perioden lejede familien både hus og bil ud, hvilket viste sig at kunne finansiere togtet. Faktisk brugte familien færre penge, end de ville have gjort hjemme.

På de første fire måneder nåede sejlerne hele vejen til Grækenland, hvor båden nu står på land og bliver klargjort til det næste togt.  

Næste togt går til Spanien 

Her er planen, at familien 17. maj igen sætter kurs mod Grækenland. Denne gang går turen rundt i Kykladerne, ned til Nordkreta, rundt om Peloponnes og videre til Sicilien, Sardinien, Menorca, Mallorca, Ibiza og slutter i Spanien.

Herfra skal familien hjem omkring september for at gøre huset klar til deres faste lejere, som skal bo i der næste to år.

Fra Danmark tager familien tilbage til Spanien og fortsætter sejlturen til Gran Canaria, hvor planen er at leje et hus for vinteren. 

- Så må vi se tiden an til næste år, om vi skal over Atlanten eller snupper en rundtur til Atlanterhavsøerne og Portugal, afslutter Yoannia Cabrera.

Plan til 2025

Hvis det hele flasker sig, ser familiens plan således ud:

2017: Kryds Atlanten

2018-19: Caribien og Sydamerika

2020-21: Stillehavet

2022-23: Australien og Asien

2024: Syd om Afrika til Brasilien

2025: Tilbage i Danmark 

Se billeder fra familiens første togt herunder:

- Budgettet er ret interessant, det er slet ikke så dyrt som man går og tror, f.eks. brugte vi i snit 7500 kr. pr. mdr. for 2 voksne og 3 børn. Cirka det samme som hvis vi var blevet hjemme, fortæller Yoannia Cabrera.

content-loader
content-loader
content-loader