Gå til hoved-indhold
- Når der skal kæmpes i udlandet, så ryger det årlige budget op på 300.000 kroner og her er det ikke alle forældre der kan være med, forklarer Finn ’Beton’Jensen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
- Når der skal kæmpes i udlandet, så ryger det årlige budget op på 300.000 kroner og her er det ikke alle forældre der kan være med, forklarer Finn ’Beton’Jensen. Foto: Troels Lykke

Træner Finn 'Beton': Vi taber unge i elitemiljøet

Finn 'Beton' Jensen anslår at Kraftcenter Aarhus mangler halvanden million kroner årligt til at støtte unge sejlere der ellers risikerer at stoppe på eliteplan. Gigantisk VM 2018 kan blive løftestang.

Af Troels Lykke |

Det står rigtigt godt til med elitemiljøet i Aarhus, hvis man ser tilbage på 2016.

Anne-Marie Rindom, der træner i Team Danmarks Kraftcenter Aarhus, tog OL-bronze og VM-bronze i Laser Radial i Rio, mens Nacra 17-sejler Allan Nørregaard tog VM-sølv med Annette Viborg. Og Jonas Warrer tog 4. plads ved OL i 49er.

Alle aktive i Aarhus kraftcenter. Samtidig har der netop været U-19 VM i New Zealand.

Her var syv ud af ni landsholds-sejlere fra Aarhus, desværre kom ingen danskere på podiet, men den kraftige jyske dominans viser, at man i Aarhus Lystbådehavn, Egå Marina og Kaløvig Lystbådelaug producerer fremtidens sejlere.

Aarhus rammer stærk årgang blandt unge

Leder af Team Danmarks Kraftcenter, Finn ’Beton’ Jensen, der betales indirekte via Dansk Sejlunion og Team Danmark, er da også tilfreds over at hans sejlere klarer sig godt. Faktisk er halvdelen af Dansk Sejlunions Udviklingslandshold fra Aarhus.

- Lige nu rammer vi en årgang med dygtige sejlere, men nogle gange kan det være i København, men det siger at vi har et godt udviklingsmiljø i sejlsporten i Aarhus, men de unge er også ramt på pengene, når de fx skal købe en 49er-jolle til 60.000 kroner og året efter skal de have en ny for at være med i toppen, og når der samtidig så skal kæmpes i udlandet, så ryger det årlige budget op på 300.000 kroner og her er det ikke alle forældre der kan være med, forklarer den erfarne træner Finn ’Beton’Jensen til Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk

Mangler 1,5 mio. kroner

Han anslår at man mangler halvanden million kroner årligt til at støtte de unge på vej, ellers risikerer man at de stopper med at sejle på eliteplan. Pengene der skal hentes i erhvervslivet i Aarhus.

- Vi er da på rette vej her i Aarhus, men vi skal blive bedre til at fundraise, men det er svært at få Aarhus-firmaer med på den lige nu, siger Finn ’Beton’ Jensen, der også gerne så en ekstra træner til sejlerne, men det er der ikke penge i Sailing Aarhus, der er sammenslutning af sejlklubberne i Aarhus.

30 sejlere er tilknyttet Team Danmarks Kraftcenter, heraf er flere landsholds-sejlere mens den anden halvdel er unge talenter.

Flere af dem træner fysisk for tiden fem gang om ugen i Ceres Arena med den roste fysiske træner Stuart Simon, der tidligere har trænet den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen.

Baad ser frem til nyt Sejlsportscenter

Elitesejler Ida Marie Baad, dobbelt EM-guldvinder, er selv et produkt af elitemiljøet i Aarhus.

Hun ser nu frem til at det 82 mio. kroner dyre Sejlsportscenter står færdigt i april 2018. For lige nu er fysiske træningsbetingelser ikke i top med et mindre jollehus på Aarhus Lystbådehavn.

- Med det nye Sejlsportscenter vil man kunne reparere sin jolle i en hal. Vi sejlere bruger rigtigt meget tid på at fikse både. Og med det nye center bliver der også et sted hvor man kan holde møder og evaluere. Lige nu er det langt fra den standard man ser i udlandet, siger Ida Marie Baad, der genoptager sejlerkarrieren til juli med gasten Marie Thusgaard.

VM i 2018 har betydning for de unge

Direktør for Sailing Aarhus, Thomas Capitani, ser lyst på elitemiljøet i Aarhus.

- Det nye Sejlsportscenter vil løfte faciliteterne meget, fx med lokaler til fysisk træning. Og i 2018 bliver der VM i Aarhus for alle olympiske klasser, et 40 mio. kroner dyrt VM, der vil sætte sejlsporten i Aarhus på landkortet, men også allerede fra næste år, når der bliver trænet op til VM her i byen. Det håber vi bliver et løft til sejlsporten i byen, som erhvervslivet måske får lyst til at involvere sig  mere i, hvilket kommer sejlerne til gode.

Thusgaard og Baad ser frem til nyt sejlsportscenter, så de får sted indendørs når 49erFXeren skal fikses. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader