Gå til hoved-indhold
Vibeke Svenningsen lægger i øjeblikket sidste hånd på forberedelserne forud for hendes langturssejlads i Phantom 42'eren. Foto: Vibeke SvenningsenTur
Vibeke Svenningsen lægger i øjeblikket sidste hånd på forberedelserne forud for hendes langturssejlads i Phantom 42'eren. Foto: Vibeke Svenningsen

Vibeke har travlt - seks uger før afgang til verdenshavene

To års intensiv forberedelse kulminerer 8. juli, når lidt nye sejler Vibeke Svenningsen tager ud i verden. Først skal solceller, dykkerkompressor og havnemanøvrer dog på plads.

Af Sara Sulkjær |

34-årige Vibeke Svenningsen har travlt i øjeblikket. Om blot seks uger kaster hun fortøjningerne og stævner ud på dén langturssejlads, der har været drømmen, siden tankerne en februar-aften for to år siden strejfede de turkisblå bølger og fremmede kulturer, som kun langturssejlere får lov at opleve.

Hun havde aldrig sejlet før, men drømmen var stor og viljen ligeså. I dag er båden således købt og afgangen inden for overskuelig rækkevidde.

- Lige nu glæder jeg mig bare til, at det hele bliver lidt mere afslappende, jeg finder lidt mere ro og ikke skal være nervøs og bekymret, fortæller Vibeke Svenningsen, der på denne måde ser frem til at vinke farvel til livet i hovedstaden. 

Mangler større solceller 

I øjeblikket tilbringer hun dog mere tid på sin Phantom 42 i Lynetten end i lejligheden på Vesterbro.

Med et fuldtidsarbejde hos Mærsk, dog med sidste arbejdsdag i går, og en sejlbåd, der endnu mangler det sidste for at sætte kursen mod verdenshavene, flyver dagene afsted. 

Endnu står en del småting derfor på to do-listen, mens der er sat rettetegn ved langt de fleste større projekter såsom sejl og rig, der netop er indkøbt og afprøvet på en træningstur til Anholt for et par uger siden. 

- Jeg mangler at finde nogle større solceller, mens jeg desuden leder med lys og lygte efter en dykkerkompressor. Men der er jo - heldigvis - ikke hul i båden, så jeg er sikker på, at jeg nok skal blive klar, understreger Vibeke Svenningsen, der regner med at reparere småtingene undervejs. 

Langturssejlere hjælper undervejs

Med en langtursbåd, der skal klargøres, og havnemanøvrer, der endnu ikke sidder helt i skabet, kan drømmen om langtur dog synes uoverskuelig. 

- Man kan miste pusten, men min kæreste er sød til at sige, at; ’det kan du sagtens’. Samtidig får jeg mails og beskeder fra folk, der fortæller, hvor fedt de synes, at projektet er. Så får man lidt ny energi, forklarer sejleren til minbaad.dk. 

Undervejs er Vibeke Svenningsen ligeledes garanteret en massiv opbakning. Både på vandet, hvor erfarne langturssejlere vil hoppe ombord på de første ben, og fra lejligheden i København, hvor Vibekes kæreste vil sidde klar med opmuntrende ord. 

Selvom han bakker 100 % op om projektet, er han ikke selv klar til slippe hverdagen i Danmark til fordel for en længere periode med gyngende grund under fødderne. På de kortere sejladser står han dog, til stor glæde for sin bedre halvdel, klar med flybilletterne i hånden.  

300.000 så gasteopslag 

Hvor lang turen bliver ved hverken Vibeke selv, hendes kæreste eller nogen anden dog. Det eneste, der endnu er sikkert, er de første 2-3 ben til Galapagos, hvor gasterne står klar til at stemple ind. 

Noget, de sandsynligvis gør med stor glæde. Over 300.000 har nemlig set Vibeke Svenningsens gasteopslag på Facebook, hvilket har affødt mere end 200 ansøgninger i skipperens indbakke. 

- Jeg er gået efter den personlighed, som jeg har kunnet læse ud af ansøgningen. Derudover har jeg kigget på den forestilling, de havde om sejladsen - tror de, at det hele er cocktails i bikini på fordækket, eller har de også øje for natsejladserne og de kolde stræk, forklarer Svenningsen om udvælgelsen, som bestemt ikke var let. 

På plads kom gasterne dog. I lørdags mødtes de derfor til en arbejdsdag på deres kommende, 42 fod lange hjem, hvor kemien, som er yderst afgørende på de lange havsejladser, viste sig at være på plads - til stor glæde for deres kommende skipper. 

Et fælles projekt

En skipper, som ligeledes håber, at projektet kan blive til et fælleseje, som alle har andel i. Det uanset, om det er nyudklækkede sejlere, familiemedlemmer eller kæresten, der er med ombord: 

- Forhåbentligt kommer vi til at føle, at vi er fælles om det, og at det er et fælles projekt, fortæller en smilende Vibeke Svenningsen, der særligt ser frem til netop samværet med gasterne samt mødet med nye kulturer, når stævnen 8. juli rettes mod varmere himmelstrøg.

Du kan følge Vibeke Svenningsens sidste forbederelse på hendes blog og på Facebook

Se herunder billeder af Phantom 42'eren, der kostede den kommende langturssejler lidt over 400.000 kr.:

content-loader
content-loader
content-loader