minbaad.dk
torsdag 24. maj

To døde i København - jetski påsejler båd

To amerikanske kvinder har mistet livet, efter et eller flere jetski påsejlede en båd på vandet i høj fart i Københavns Havn lørdag aften, skriver dr.dk

Kort Nyt | 07-05-2017 08:27 | Af  Troels Lykke

Her til morgen melder Københavns Politi om, at yderligere en person har mistet livet.

- Den svært tilskadekomne kvinde er desværre i nat afgået ved døden, sådan der nu er i alt to dræbte ved ulykken i går, siger Jens Jespersen, der er politiinspektør ved Københavns Politi.

De to dræbte er begge unge amerikanske kvinder, siger politiinspektøren.

- De pårørende er underrettet via det amerikanske konsulat i Danmark, siger han.

En sigtet for uagtsomt manddrab

Politiet fortæller videre, at de forventer, at otte personer - som blev anholdt i aftes i Brøndby i forbindelse med sagen - skal fremstilles i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

- Den ene er sigtet for uagtsomt manddrab. Det vil sige for at have fremkaldt de her dødsfald. Så er der syv andre, der er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252. Det handler om i kådhed at have frembragt fare for folks liv og helbred. De vil også - som det ser ud nu - blive fremstillet i grundlovsforhør, siger Jens Jespersen fra Københavns Politi.

Politiet mener, at de har fået fat i føreren af de jetski, som kørte ind i båden.

- Det, er der forskellige ting, som peger på. Afhøringen af ham, og de spor og vidneudsagn vi har samlet ind i løbet af natten, siger politiinspektøren, der også siger, at politiet gerne vil høre fra folk, der ligger inde med optagelser fra før, under og efter ulykken i forhold til de formodede gerningsmænd.

Politiet anholdt også en niende person. Hun bliver dog løsladt her til morgen.

Flere anmeldelser i aftes

Det var omkring klokken 19.43, at ulykken skete, og inden havde flere ringet til Københavns Politi med anmeldelser om sejlads med jetski i havnen.

- Her til aften modtog vi flere anmeldelser om, at der sejlede flere jetski rundt inden i Københavns Havn på en måde, så en del af dem, der ellers færdedes i havnen følte sig utrygge, forklarede Jens Jespersen i går.

- Derfor sejlede den sejlende indsats, som vi i forvejen havde på havnen her til aftenen, hen til det område. Da de så ankom til området, konstaterede de umiddelbart efter, at én eller flere af de her jetski sejler ind i en lille båd og så sejler flere af de her jetski så fra stedet i høj fart, sagde han.

Udover de to dræbte kom fem personer lettere til skade. Ifølge DR Nyheder

Kilde. dr.dk

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET