Gå til hoved-indhold
Lystsejlere kan gratis downloade betalingsappen. Foto: PR-fotoHavne
Lystsejlere kan gratis downloade betalingsappen. Foto: PR-foto

Harba runder skarpt hjørne - 100 havne i appen

Den gratis app til sejlere hjælper blandt andet med reservation og betaling af havnepenge. Nu kan appen bruges i 100 europæiske havne.

Af Sara Sulkjær |

Europæiske borgere skal ikke længere betale roaming takster, når de benytter internettet på deres telefon i udlandet. Fremover er det derfor endnu nemmere for sejlere at betale deres havnepenge med mobilen, når de besøger udenlandske havne.

Overgået forventningerne

Helt præcist kan de nu benytte sig af den prisvindende danskudviklede app, Harba, i 100 havne fordelt på 11 europæiske lande. 

-  Den opbakning og gode modtagelse vi har fået fra sejlere og havne gør, at vi har overgået vores forventninger og nået ud i 100 havne på ét år, siger Christian Elkrog, stifter af Harba, i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- Det er vigtigt for os, at dem der bruger vores service rent faktisk føler, det er noget, der giver dem værdi, og det er skønt for os at vide, at vi giver både havnepersonalet og sejlerne endnu bedre oplevelser i havnene. 

Så mange havne som muligt 

100 havne er ikke et mål i sig selv, men et skridt på vejen til at sejlere frit kan sejle derhen, hvor vinden blæser, uden at skulle spekulere på om de har den rette valuta med. 

Henover sommeren arbejder et international team derfor hårdt på at udrede appen til resten af Europa. I øjeblikket er appen tilgængelig på dansk, engelsk, tysk, svensk, norsk, polsk, estisk, litauisk, fransk, hollandsk, spansk og kroatisk.

- Vi arbejder på at få så mange havne med som muligt, så sejlerne får mest værdi ud af appen, ligegyldigt om man mest er til kortere weekendture til nærliggende havne eller længere tursejladser rundt i Europa, forklarer Christian Elkrog. 

I nær fremtid vil appen derfor ligeledes blive tilgængelig på portugisisk. 

Polakker og tyskere vil reservere pladser  

Appen er udviklet med udgangspunkt i, hvad sejlere og havnepersonale efterspørger for at gøre deres liv nemmere. Der opstår derfor hele tiden nye idéer, når flere sejlere og havne fra forskellige lande kommer med, og giver deres feedback. 

- Jo flere havne vi har med, jo flere nye idéer opstår der, fordi der er så stor forskellighed mellem havne, både på regionalt plan i Danmark, men ikke mindst på internationalt plan er der forskel. Vi ser fx at havne i Tyskland og Polen i højere grad er interesserede i, at sejlere kan reservere en plads, end vi har oplevet i Danmark, uddyber Christian Elkrog. 

Allerede nu kan sejlere derfor via appen sende en forespørgsel til havnene om ledig bådplads på en kommende sejltur og få pladsen reserveret. Havnens fastliggere kan desuden melde, at de er, eller tager på tur, og pladsen derfor står ledig og kan lejes ud til en gæstesejler. 

Udbuddet af services i appen varierer fra havn til havn, alt efter den enkelte havns ønsker. Harba-appen er gratis at downloade og findes til iPhone, iPad samt mobiltelefoner og tablets med Android-styresystem. 
content-loader
content-loader
content-loader