Gå til hoved-indhold
Kräutler har et bredt udvalg af motortyper og størrelser. PR-foto.Kort Nyt
Kräutler har et bredt udvalg af motortyper og størrelser. PR-foto.

Kräutler el-motorer tilbage i Danmark

Fra starten af 2018 har firmaet Solbaaden APS i Aarhus fået forhandling af de elektriske bådmotorer fra det østrigske firma Kräutler Elektromachinen.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Indenfor det sidste år er efterspørgslen på elektriske bådmotorer eksploderet i Danmark. Forbedret teknologi, fornuftige priser og et øget fokus på bæredygtighed har fået rigtig mange sejlere, fiskere og motorbådsfolk til at kigge i retning af de støjsvage, forureningsfrie og vedligeholdelsesfrie motorer.

Boom på sejlbåde

Det har det lille firma Solbaaden APS i Aarhus mærket meget tydeligt.

- I årene til og med 2016 har vi ligget på et salg mellem 10 og 15 elmotorer pr. år, i 2017 solgte vi næsten 40 systemer, fortæller indehaver Henry Thomsen. 

- Det allerstørste boom har været på sejlbådene. Ingen sejler bryder sig om at skulle klare havnemanøvrerne med en tøffende indenbords diesel eller et larmende piskeris bagpå. Der passer det ligesom bedre i hele billedet med en elmotor, der ikke støjer og forurener. Og de fås jo heldigvis i alle størrelser og udformninger, siger Henry Thomsen.

Dansk forhandler

Solbaaden har primært solgt motorerne fra det tyske mærke Torqeedo, som er stærk i påhængsmotorer og pod-motorer til sejlbåde.

- Men vi har savnet nogle fornuftige indenbords-motorer til de kunder, der ønsker at udskifte en gammel diesel-ting med et moderne støj- og forureningsfrit alternativ, siger Henry Thomsen

- Derfor er jeg glad for, at vi nu har fået forhandling af motorerne fra østrigske Kräutler, som på flere punkter udfylder de huller, der er i Torqeedos produkt-program, fortæller Henry Thomsen.

40 års erfaring

Kräutler Elektromaschinen har produceret elektriske bådmotorer i 40 år, og de har hele tiden forfinet og udviklet deres program, så de i dag helt ubestridt har det mest omfattende udvalg i indenbords-, påhængs- og pod-motorer samt sejldrev. Over 100 forskellige motorer fra 0,5 kW til 100 kW muliggør den rigtige løsning til enhver båd.

- Som nævnt er det primært indenbordsmotorerne, som fås i størrelser fra 2 til 30 kW, der bliver efterspurgt. Her kan man få komplette løsninger med batterier fra lige omkring 40.000 kr. Men også de helt store systemer fra 30 til 100 kW åbner elmotor-markedet for helt nye segmenter. F.eks. er der netop indsat en sol- og el-drevet bilfærge over Mosel, med fremdriftssystem fra Kräutler, fortæller Henry Thomsen.

I perioden frem til udgangen af april tilbyder Solbaaden 10% introduktionsrabat på Kräutler-motorerne og på tilhørende batterier og andet udstyr.

En oversigt over Kräutlers udvalg. PR-foto.

Mange søer i Østrig og Schweiz tillader kun elektriske bådmotorer - som i denne Frauscher med Kräutler 4 kW motor. PR-foto.

content-loader
content-loader
content-loader