Gå til hoved-indhold
Bådene på auktion er ikke udstyret med meget mere end et nummer. Foto: Vejle HavnHavne
Bådene på auktion er ikke udstyret med meget mere end et nummer. Foto: Vejle Havn

Gør et kup: Efterladte både i Vejle er nu på auktion

Har du hænderne skruet rigtigt på, og har du timer i overskud, kan en god handel lure i horisonten. Der kan bydes skriftligt på Vejle-bådene indtil mandag kl. 12.

Af Sara Sulkjær |

De efterladte både, der har stået på havneområdet i Vejle i flere år og endnu ikke er afhentet trods ihærdige forsøg fra havnepersonalet, sættes nu på auktion. En auktion, der foregår skriftligt, og hvor danskere med sejlerdrømme kan sende et bud til havnen.

Har man is i maven, er det derfor ikke nødvendigt at køre til Vejle Havn for at besigtige bådene eller deltage i en fysisk auktion.

Når klokken passerer 12.00 mandag d. 18. september, vil budgiveren, der har indsendt den højeste pris på hver enkelte båd, blot kunne kalde sig bådejer. 

Efterladte både er populære

Det er derfor allerede nu muligt at sende sit bud afsted til havnechefen, der garanterer, at alt går retfærdigt til: 

- Jeg vil helst have det i en lukket kuvert, så vi kan sige, at vi ikke kender priserne. På den måde bliver vi ikke beskyldt for at lække oplysninger, forklarer havnechef i Vejle, Steen Andersen, der dog også kan tage imod bud på mail eller telefonen. 

Faktisk har overraskende mange allerede indtastet nummeret til havnechefen, der dagligt modtager 6-7 opringninger med bud på Vejle-bådene. Det vækker glæde på havnen, hvor man længe har ærgret sig over de slidte både, der trænger til en kærlig hånd: 

- Nogle af dem har stået halvt fyldt med vand, andre har der boet hjemløse i. De er ikke meget værd, men dem, der er lidt fingerfærdige, kan få en sejlklar båd ud af det, understreger Steen Andersen overfor minbaad.dk. 

Bådejere er sure

Salget af bådene skal først og fremmest gå til at havnens udgifter i forbindelse med bortskaffelsen af bådene. Udgifter, der samlet løber op på over 10.000 kr., og som blandt andet skal sikre, at den juridiske del af auktionen går ordentligt til. 

Alligevel er flere af de ejere, som havnen har haft held til at finde under den omfattende annoncering, blevet fortørnede over at se deres båd på vej på auktion: 

- Nogle er sure over, at vi kan finde på at bortauktionere dem. De fleste forstår det dog, og har valgt at købe båden fri og tage den med hjem. Samtidig har det vist sig, at nogle af bådene har været stjålne både, som ejeren nu endelig har fundet, fortæller Steen Andersen. 

Bortgives eller hugges op

Står der endnu både tilbage efter endt auktion mandag, vil disse bortgives gratis på diverse salgssider på nettet.

Melder en køber sig heller ikke her, vil bådene sandsynligvis blive sendt til ophugning. Noget, der vil koste havnen i omegnen af 10-20.000 kr. pr. båd, vurderer Steen Andersen.  

Se de efterladte både her og find kontaktoplysninger på Steen Andersen her

content-loader
content-loader
content-loader