Gå til hoved-indhold
Den eventyrlystne familien Beha, som foruden de fire på billedet også tæller lillebror Alfred, sejler mod helt ukendte farvande på deres næste togt. Foto: Hannelore Dörner / TV2.Tur
Den eventyrlystne familien Beha, som foruden de fire på billedet også tæller lillebror Alfred, sejler mod helt ukendte farvande på deres næste togt. Foto: Behas nyhedsbrev

Familien Beha køber svensk redningsfartøj - vil nordpå

Badeshortsene skiftes ud med vinterhandsker, når familien på ny kaster fortøjningerne. Denne gang må Havana dog blive i København.

Af Sara Sulkjær |

Nye kyster lurer i horisonten for familien Beha. Efter at have kastet anker i turkisblå laguner og dykket med eksotiske skildpadder under deres tre år lange jordomsejling, er det nu helt andre farvande, der står på programmet for den folkekære familie. 

Norges vestkyst, Færøerne, Island og Grønland har længe været drømmedestinationer for de populære sejlere. En drøm, der nu ser det ud til at gå i opfyldelse. 

Må undvære én ting 

Efter flere års intens jagt på den perfekte ekspeditionsbåd, lykkedes det i vinters familien at få fingrene i det tidligere svenske søredningsfartøj Wallenberg. Båden har sejlet i tjeneste i Østersøen frem til år 2003 og er blandt andet forstærket til isbrydning: 

- Andre har sejlet i de farvande i glasfiberskibe og gjort det med held, så Havanas glasfiberskrog skulle såmænd nok også holde til det. Men hvis vi virkelig skal ind og skubbe til nogle isflager, så synes vi, at skibet skal være stærkere, forklarer Mikkel Beha om bådkøbet på havana.dk. 

Selvom Wallenberg, der er bygget i 1951, tilsyneladende er skabt til sejlture nordpå, er der dog én ting, familien Beha vil savne fra sejlturene med Havana: 

- Det, vi nu skal til at vænne os til, er, at den ikke har mast og udelukkende er et motorskib. Men til alle de drømme vi har om at gå nordover, kan vi ikke forestille os et mere velegnet fartøj, og så må vi lære at leve med, at det bliver for motor og ikke vindens kraft, fortæller Mikkel Beha. 

En kærlig hånd

Sejlads for sejl er der heller ikke blevet meget af i denne sæson. Alle weekender og fridage er således brugt ombord på det nyerhvervede fartøj, der flere steder trænger til en kærlig hånd eller ombygning. 

Det er dog ikke noget, der kan få de opgivende folder frem i de eventyrlystne ansigter. Udsigten til lange dage med hammer, søm og malerpensler er i den grad noget, der kan vække glæde hos den sejlerglade familie.  

Det er endnu uvist, hvornår familien Beha atter kaster fortøjningerne og sætter kurs mod nye eventyr. 

Læs mere om bådkøbet på familiens hjemmeside her

I Behas nye båd ligger to Volvo Penta-motorer på hver 195 hk. Foto: havana.dk

content-loader
content-loader
content-loader