Gå til hoved-indhold
Mikkel Beha og sønnen Emil Midé deler nu deres mange oplevelser fra jordomsejlingens sidste halvdel. Foto: Familien ErichsenTur
Mikkel Beha og sønnen Emil Midé deler nu deres mange oplevelser fra jordomsejlingens sidste halvdel. Foto: Familien Erichsen

Boganmeldelse: Emil kan også blive bange

Bag det rolige skipperblik har til tider været en snert af frygt, når Havana har kæmpet sig gennem farlige revpassager og voldsomt vejr. Sara Sulkjær anmelder Alt godt fra Havana.

Af Sara Sulkjær |

Den solbrune skipper Emil, der med et fast tag om roret og et roligt blik sætter kurs mod fjerne kyster i TV 2’s programmer af samme navn, kan også blive bange. 

Det bliver klart i sejlerfamiliens anden bog, Alt godt fra Havana. Gennem løbende mailkorrespondancer mellem Emil og forældrene hjemme i Sydhavnen samt dagbogsnotater fint suppleret med samtaler efter jordomsejlingen åbnes for noget af det, de knap én million tv-seere ikke fik løftet sløret for i de populære tv-udsendelser. 

Hop med ombord

Med et personligt sprog og et ærligt indblik i livet på en 51-fods sejlbåd hopper læseren ombord i dét, der bliver et hjem for brødrene i tre år. Her er der, som i ethvert andet hjem, plads til frustrationer, begejstring og kærlighed.

Også flotte naturoplevelser og mødet med mennesker, der langt fra er født under så heldig en stjerne som sejlerfamilien, gør et dybt indtryk på skipper Emil og far Mikkel Beha, der sammen har forfattet bogen. Specielt en samtale med en 25-årig pige på Vanuatu sætter langvarige spor i skipperen, der endnu ikke er visket bort, da familien sejler på ferie i Skærgården knap to år senere. 

Med hjælp fra familiens eget fotoalbum, overskuelige rutekort og personlige betragtninger er det som læser let at drømme sig fra vinterkulden mod azurblåt vand, nye kulturer og traditionelle landsbysamfund. 

Læner sig op ad tv-historierne 

Den ivrige Kurs mod fjerne kyster-seer vil sandsynligvis efterspørge mere ny viden om perioderne, hvor det store kameraudstyr ikke havde sin plads ombord på Havana. En forholdsvis stor del af de oplevelser, der skitseres i bogen, læner sig nemlig op af dem, de mange danskere tirsdag efter tirsdag har siddet klinet til tv-skærmen for at blive en del af. 

De løbende mails, der fremstår uredigerede og er med til at gøre bogen autentisk, og de direkte citerede samtaler efter jordomsejlingen giver dog en anderledes vinkel på flere af de både fantastiske og udfordrende oplevelser, der har krydset Havanas kurs de forgange år. 

Kan du ikke få nok af den populære sejlerfamilie, de charmerende brødre og er du indstillet på at genopleve flere af de særprægede oplevelser, familien gør sig Jorden rundt, er denne personlige bog uden tvivl noget for dig. 

Bogen, der er på 343 sider, kan købes fra 300,00 kr. her

content-loader
content-loader
content-loader