Gå til hoved-indhold
Anne-Marie Rindom ligger helt i front inden finalesejladserne. Foto: Sailing EnergyKapsejlads
Anne-Marie Rindom ligger helt i front inden finalesejladserne. Foto: Sailing Energy

Forrygende VM-søndag – to danske både helt i front

Anne-Marie Rindom fører klart i Laser Radial, mens Ida Marie Baad og Marie Thusgaard rykker op i front i 49erFX – med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på tredjepladsen.

Af Sara Sulkjær |

En søndag med kraftig og skiftende vind over Aarhus Bugt var rent guf for de danske sejlere på dag fire ved VM for de olympiske klasser. Det skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom kom i mål med andenpladser i begge dagens sejladser og rykker dermed op på en samlet førsteplads i tabellen – endda med lidt luft til forfølgerne.

Ramte vindskift rigtigt 

- I dag var det rigtigt danskervejr, vi er jo vant til blæsten. Jeg lavede gode starter, og jeg lykkedes med at slå på de rigtige vindskift. Så jeg er super godt tilfreds. Det er dét her, vi har kæmpet for, og det er en god følelse at gå ind til hviledagen med, sagde Anne-Marie Rindom. 

Sejleren kan desuden glæde sig over, at hendes norske træningspartner Line Flem Høst indtager den aktuelle andenplads. 

Laser Radial-feltet holder pause mandag, inden finaleserien afvikles med i alt fire sejladser tirsdag og onsdag. Foruden Rindom er også U21-verdensmester Anna Munch klar til guldfeltet fra en samlet placering som nummer 49. 

Ny dansk FX'er i front

Den succesfulde VM-start fortsætter for de danske 49erFX'ere. Særligt for de to lokale Aarhus-sejlere Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, som med en tredje- og en fjerdeplads i de to sejladser rykker op på den samlede førsteplads.

- Vi sejlede vildt hurtigt i dag og lykkedes rigtigt godt især på læns. Starterne har vi stadig lidt problemer med. I første sejlads ligger vi dårligt på første runde, men vi har fart og får lavet gode slag på vinden, så vi sejler os frem i førergruppen. I anden sejlads er vi godt med hele vejen, siger Ida Marie Baad.

- Mandag ser det ud til, at vi får lettere vind, og vi skal nok være forberedte på, at det kan blive lidt af en ventedag. Det bliver fedt at sejle i gult (som førerbåd, red.), og vi skal fokusere på lidt bedre starter, fortæller hun videre.

Foruden resultaterne kunne de to FX-sejlere glæde sig over en i sejlsport sjældent oplevet tilskuerhyldest. Det skete, da de på vej i havn sejlede forbi den tæt besatte tilskuertribune yderst på havnen.

Også verdensmestrene Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen havde en god dag og ligger på en samlet tredjeplads efter placeringer som syv og seks i dagens to sejladser. 

Stærkt udlæg af Sebastian Fleischer 

I mændenes surfklasse RS:X var Sebastian Fleischer på vandet første gang. Han lagde ud med en 12. plads, som han forbedrede til en syvendeplads i næste og en fremragende andenplads i tredje og sidste sejlads.

- Jeg lavede fantastiske starter i alle tre sejladser, men var måske lidt nervøs i begyndelsen og sejlede lidt konservativt. I tredje sejlads får jeg et kanon godt spor og fører ved topmærket. Alt i alt en fantastisk dag, fortæller Fleischer, der ligger på en samlet ottendeplads.

Hans mål for VM er en placering i top-10, hvilket også vil indløse nationsplads til OL i Tokyo.  

Hos RS:X-kvinderne ligger Lærke Buhl-Hansen samlet nummer 14 efter førstedagen, hvor hun imponerede med en tredjeplads i tredje sejlads foruden placeringer som 11 og 12 i de to første sejladser.

Dansk Nacra med stabil åbning

Også Nacra 17-katamaranerne åbnede VM søndag med de tre første sejladser. Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er placeret på en samlet 13. plads efter en stabil 7, 5, 6-åbningsserie, mens Anne-Line Lyngsø og Jakob Faarvang følger tæt efter på en 17. plads.

I mændenes 49er-klasse var det igen en dag med lidt blandede resultater for danskerne. Bedst placeret i tabellen er Jonas Warrer og Jacob Precht Jensen på en samlet 22. plads.

content-loader
content-loader
content-loader