Gå til hoved-indhold
I populære havne som Ballen kan en forhåndsbooket plads vise sig at være en stor fordel. Foto: Troels LykkeHavne
I populære havne som Ballen kan en forhåndsbooket plads vise sig at være en stor fordel. Her den indbydende strand nord for havnen. Foto: Troels Lykke

Bookingen af havnepladser igen åben i Ballen Havn på Samsø

Sejlerne valfarter hvert år til øen i Kattegat. Efter halvanden måned er det atter muligt at sikre sig en plads i havnen inden ankomst, men uge 29 under Samsø Festivallen er havnen presset i bund.

Af Sara Sulkjær |

Omkring 8.500 gæstesejlere anduver årligt Ballen Havn på Samsø. Et højt antal, selv i havnen, der er Samsøs største. 

Vil man som sejler undgå at sejle til havnen forgæves, er det derfor allerede nu en overvejelse værd at kigge forbi MarinaBooking, hvor det er muligt at booke en plads til sommerens sejltur.  

En mulighed, der efter halvanden måneds timeout nu igen står til fri afbenyttelse for sejlerne. 

Booket under festival 

Det er langtfra alle havnens gæstepladser, der stilles til rådighed for booking på forhånd. Sejlerne må derfor være hurtige ved tasterne, hvis man vil være sikker på at have en plads i havnen. 

Eksempelvis er der i uge 29, hvor den populære Samsø Festival løber af stablen, allerede fuldt booket. 

Den dygtige havnefoged i Ballen plejer dog at få det avancerede puslespil af større og mindre sejl- og motorbåde til at gå op, således at størstedelen kan få en plads i den populære havn. 

Fællessang og sportsturneringer 

Her kan man foruden sommerens festival opleve forskellige udstillinger, ligesom der løbende arrangeres krabbejagter for de yngste sejlere. 

Også turneringer i tennis og golf er på programmet for de sportsglade sejlere, mens sangfuglene kan sætte kurs mod fællessang i Vandtårnet. 

Også i 24 andre havne er det muligt at booke en plads i havnen på forhånd. Se havnene på havneguide.dk her, hvor du også kan booke en plads i Ballen. 

Uge 29 under Samsø Festivallen er der voldsomt pres på havnen. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader