Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses 53-årige Anders Johansen fra Sejlklubben Neptun Vejle, da han rundede Christiansø i dag lørdag kl. 14. Foto: Anders Johansen

Vejle-sejler snart i mål i Danmark Rundt Offshore

53-årige Anders Johansen har nu i en uge sejlet Danmark Rundt Offshore i sin Dehler 36. En tur på 750 sømil. - Jeg har 85 sømil tilbage til mål i Skovshoved, siger Johansen til minbaad.dk. Se kort.

Af Troels Lykke |

En imponerende ironman til søs spiller sig lige nu ud i Østersøen.

Anders Johansen tester Danmark Rundt Offshore, blandt andet for at tjekke sikkerhedsniveauet. 

Han er derfor i kontakt med Skandinavisk Singlehandsejler-Forening, hvor de erfarne singlehand-sejlere Jens Als-Andersen og Erik Venøbo er aktive og kan tilkaldes.

– Det er planen at gennemføre Danmark Rundt Singlehand, offshore i 2020, hvor formatet vil være justeret med de erfaringer vi får nu, siger singlehand-sejler og arrangør Jan Møller til Baadmagasinet.dk.

I 2019 sejles Danmark Rundt Singlehand, inshore for tredje gang.

Vi har her til eftermiddag skrevet med Anders Johansen efter han rundede Christiansø.

Han sejler bagbord rundt og startede i Skovshoved og sejlede mod Skagen i lørdags for en uge siden, hvor første ben på 400 sømil var til Helgoland i Vesterhavet.

400 sømil på første ben til Helgoland via Skagen

Han forklarer til minbaad.dk om turen bagbord rundt, 750 sømil i alt.

- Jeg startede sidste lørdag i Skovshoved, første ben var til Helgoland på 400 sømil. Her holdt jeg pause i to timer for at time strømmen til Elben, jeg har sovet mens mit kanalcrew sejlede båden for motor gennem Kielerkanalen, ellers ingen stop. Jeg er ene mand tilbage i sejladsen pga. manglende fremmøde og en enkelt anden deltagers tekniske problemer.

Jeg har været heldig med vind og strøm

Han fortæller videre: 

- Jeg har haft en forrygende hurtig omsejlingstid pga. held med vind og strøm. Nordsøen er en mental og teknisk udfordring, men den gik fint. Lige nu er jeg træt, rigtig træt på trods af utallige powernaps det sidste døgn. Den svenske sydkyst virker uendelig, men den ender vel i Øresund på et tidspunkt, forklarer sejleren, der har sejlet Danmark Rundt Inshore i 2016.

- Lige nu er jeg fem sømil fra den svenske sydkyst, jeg har sejlet 230 sømil siden torsdag og mangler 85 sømil til mål.

 

Det er i denne Dehler 36 at Anders Johansen sejler Danmark Rundt Offshore i.  - Jeg bruger min Raymarine-selvstyrer i 90 procent af tiden, siger den seje sejler. Foto: Facebook

Her sejler Anders Johansen i Kielerkanalen, hvor han blev assisteret af sit shorecrew. I Kielerkanalen må han sove på hele turen.

Følg Anders her på GPS-tracking

content-loader
content-loader
content-loader