Gå til hoved-indhold
Som den populære Silverrudder-sejlads skal også Anholt Lone Star sejles efter de almindelige søvejsregler. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Som den populære Silverrudder-sejlads skal også Anholt Lone Star sejles efter de almindelige søvejsregler. Foto: Troels Lykke

Ny solosejlads til Anholt uden transport - startlinjen er din egen havn

Først båd på Anholt vinder den nye sejlads Anholt Lone Star, der sejles den 7.-9. september uden startgebyr. Arrangørerne tildeler starttid baseret på GPH-tal.

Af Sara Sulkjær |

Hiv redningsvesten over hovedet, kast fortøjningerne og vend stævnen mod Anholt. Så nemt er det at deltage i Danmarks nye solosejlads, hvor deltagerne selv bestemmer placeringen for deres individuelle startlinje. 

En startlinje, der tidligst skal krydses på et af arrangørerne fastlagt tidspunkt og må eksekveres med et billede eller et screenshot af navigationen som bevis. 

- Sømiletiden er baseret på GPH, men hvis båden ikke er målt, vil vi tildele et, som forhåbentlig er fair, forklarer Jan Møller fra Skandinavisk Singlehandsejler Forening, der har søsat Anholt Lone Star. 

Sejladsen er ikke fair 

Med lokale vind- og strømforhold er det dog en yderst vanskelig opgave at sikre en retfærdig sejlads for deltagerne, der skal sejle efter de internationale søvejsregler og føre yachtflag: 

- Det er svært at have en fair kapsejlads, når folk starter fra forskellige steder, så nogle får læns og andre kryds, skriver Jan Møller i en mail til minbaad.dk. 

Dermed skrues væsentligt ned for kapsejladsaspektet. Noget, der åbner døren for dygtigere sejlere, for hvem drømmen ikke er solosejlads med kamp på linjen, men i stedet personlige udfordringer og moleøl på land. 

Rød/grønne sokker til deltagerne

For netop det sociale er i højsædet, når deltagerne i løbet af lørdagen sejler gennem havneindsejlingen på Anholt - og dette gælder ikke blot de hurtigste sejlere. 

Det betyder, at det blandt andet er tilladt bådene at sejle for motor efter kl. 12 den 8. september, vel at mærke hvis den første båd har anduvet havnen på Anholt. 

Her kan sejlerne se frem til at modtage et par ikoniske rød/grønne sokker som et synligt bevis på, at de har gennemført den første udgave af Anholt Lone Star. 

Læs mere om Danmarks nye solosejlads her, hvor det ligeledes er muligt at tilmelde sig inden den 1. juni 2018. 

content-loader
content-loader
content-loader