Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kan I smile sagde vi til Jena og Katja, der ikke havde meget at smile over. De ligger lige nu nummer 12 i 49erFX. I morgen kæmper de for at komme i medal race. Foto: Troels Lykke

Alt gik galt for danskerne i Aarhus – men stadig med i toppen

Intet lykkedes for de danske sejlere på en dag, hvor vindens tilfældigheder dominerede billedet. Anne-Marie Rindom stadig helt i top i Laser Radial. Baad og Thusgaard ned på fjerdeplads i 49erFX.

 

Af Troels Lykke |

På en dag, hvor intet – absolut intet – lykkedes for de danske sejlere ved OL-klassernes VM i Aarhus, er det værd at hæfte sig ved, at både Anne-Marie Rindom i Laser Radial og Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i 49erFX stadig er med HELT fremme i deres respektive klasser.

Drømmestart hurtigt spoleret

Efter timers ventetid blev 49erFX'erne hen på eftermiddagen sendt ud til de første tre sejladser i guldfeltet.

Det fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Kort efter første start lå de danske topbesætninger med Baad og Thusgaard samt Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen forrest i feltet. Det tegnede lovende...

Men bedst som de rødhvide klapsalver fra tribunen inde på havnekajen voksede i lydstyrke, skiftede vinden ude på banen, så fordelen rykkede over i modsatte side og sendte begge danske både direkte mod den tunge ende af feltet.

Jena og Katja fik rettet op og gik i mål på en sjetteplads, mens Baad og Thusgaard, der ydermere blev straffet to gange i sejladsen, måtte indkassere en 18. plads.

Modgangen skulle blive symptomatisk for dagen. Heller ikke i de næste to starter havde danskerne held med at fange vindspringene, og for begge besætninger handlede det mere om at begrænse skaderne bagude i feltet. 

Svært at vurdere vinden

"Det blæste vel mellem to og fire sekundmeter, og det var vildt svært at vurdere, hvilken side af banen, der var bedst, og det var som om, vi et par gange ramte forkert. Så ingen topplaceringer, men vi skraber heller ikke bunden, og vi laver gode starter, hvilket er vigtigt for os, når vi tænker videre frem. Vi vil kæmpe videre for hver eneste båd, vi kan tage på vejen, og der er stadig masser af point på spil," sagde Marie Thusgaard.

Baad og Thusgaard landede på en 18, 15, 14-serie og ligger nu på en samlet fjerdeplads – men stadig blot en enkelt vellykket sejlads fra førstepladsen, og de har tre sejladser til gode torsdag.

De forsvarende verdensmestre Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen er efter en 6, 25, 22-serie gledet ned på en samlet 12. plads.

"Jeg føler mig virkelig uheldig. Vi lavede fine starter, men så var det ned ad bakke derfra. Når vi gik til højre, kom vinden fra venstre og omvendt.

Det er træls, fordi det er svært at tage noget med fra dagen. Ud over, at vi har lavet gode starter. Og helt ærligt er det sjældent, at vejret er så kuk som i dag, sagde Katja Salskov-Iversen.

Rindom uheldig

Også for VM-førende Anne-Marie Rindom i Laser Radial var onsdag en dag direkte til glemmebogen. Rindom lå med fremme i top-5 i dagens første sejlads – for derefter at opleve sejladsen blive afblæst efter et vinddrop.

Da sejladsen senere blev startet på ny, havde Rindom ikke held med at fange vindtrykket.

Denne gang blev sejladsen så gennemført – som dagens eneste - med en tung dansk 44. plads som resultat. Hvilket nu er Rindoms fratrækker i pointregnskabet, hun ligger på en samlet tredjeplads, men er helt lige med de to foranliggende.

49erne ventede forgæves

Guldfeltet i mændenes 49er-klasse var på vandet, men fik ingen sejladser gennemført.

Bedre gik det i Finn-klassen med to sejladser, her blev André Højen Christiansen noteret for placeringer i den lave ende ende som 42 og 35. Han slutter hermed VM på en samlet 36. plads.

Nacra 17 og RS:X-klasserne havde fridag, men er tilbage torsdag, hvor samtlige klasser skal på vandet.

I Finnjolle og de to 470-klasser gælder det VM's første Medal Races og dermed kåring af nye verdensmestre.   

Se resultater

content-loader
content-loader
content-loader