Gå til hoved-indhold
To danske både kæmpede i svære vindforhold i 49erFX'ernes medal race. Foto: Sara SulkjærKapsejlads
To danske både kæmpede i svære vindforhold i 49erFX'ernes medal race. Foto: Sara Sulkjær

Skuffende 5. plads til Jena og Katja - vinden sprang 60 grader

De forsvarende verdensmestre Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen blev snydt af sky i medal race. Baad og Thusgaard tog samlet 7. plads.

Af Troels Lykke |

- Finalen var som at kaste terninger.

Sådan lød det fra DR-kommentator Jonathan Bay efter et kæmpe vindskift før sidste læns i mål.

Svære forhold for sejlerne, der da også har fået flere til at mene, at sejladsen burde være afblæst. 

- Når man ikke klarer det så godt, så synes man selvfølgelig ikke, det er fair. Men jeg tænker, at det jo må have været fair, lyder det diplomatisk fra Jena Mai Hansen efter sejladsen. 

Sky bliver væk

Med en 7. plads i medal race rykker hun sammen med makkeren Katja Salskov-Iversen ned på en samlet femteplads ved VM: 

- Vi kom ind til stævnet og skulle kvalificere nationen, og det var vi gjort. Men når man er så tæt på, vil man selvfølgelig gerne vinde medaljer, understreger Mai Hansen overfor minbaad.dk. 

Medaljer, som teamet blandt andet forsøgte at sikre ved at sejle under land på første opkryds, hvor en sky tilsyneladende var på vej: 

- Vi ser, at der kommer en kæmpe sky og tænker, at de har haft meget indflydelse den anden dag, og at den nok skal komme. Men den kommer ikke rigtig. Så rykker den ene, så rykker de andre. Det er meget hurtige, små skift, forklarer danskeren og fortsætter: 

- Så vælger vi at jib-sætte ved topmærket, fordi der så alligevel kommer lidt tryk, og vi kommer tilbage i gamet igen. Men så er det rigtig svært at se, at den kommer fra højre, for det ser også ud til, at den kommer fra venstre, lyder det ærgerligt fra den tidligere verdensmester. 

Vindspring kostede titlen for østrigere

I stedet kan en hollandsk, østrigsk og britisk besætning lørdag eftermiddag modtage medaljerne på VM-podiet

Her vil medaljerne af fineste karat gå til Holland. En guldmedalje, der ikke mindst blev sikret, da teamet blev begunstiget af et voldsomt vindspring, der sendte østrigerne til tælling.

- Lige pludselig drejer den (vinden, red.) 60 grader, og dem, der ligger sidst, ligger lige pludselig først. Det var enormt svært, forklarer Jena Mai Hansen om episoden.  

Et vindskifte, der altså kom til at koste dyrt for de østrigske sejlere, der med en kæntring kan vinke farvel til deres topplacering og i stedet må nøjes med sølvet. 

Drømmer om mere

Mens Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen nu må følge medaljeoverrækkelsen fra tilskuerpladserne, har de stadig plads til at drømme stort - drømme om, at de næste år vil stå blandt vinderne: 

- Det har været super fedt at se, at vi stadig har kunnet være med, selvom vi ikke har trænet så meget. Så tænker man jo; 'hvad kan det så ikke blive til?', spørger Jena Mai Hansen, inden hun understreger: 

- Det har været sindssygt fedt at sejle på hjemmebane. Jeg har været stolt og beæret over, at der har været så mange. Det har været fantastisk, slutter sejleren, der nu for første gang i halvandet kan nyde en velfortjent ferie på Bali. 

Den anden danske 49erFXer i medal race med Marie Thusgaard og Ida Baad var fjerde båd i mål og slutter dermed VM som samlet 7'er. 

Trods den silende regn og en ærgerlig placering kunne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen finde smilene frem i mixed zone. Foto: Sara Sulkjær

content-loader
content-loader
content-loader