Gå til hoved-indhold
Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck fik ikke sat spileren på Aarhusbugten søndag. Foto: Sailing EnergyKapsejlads
Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck fik ikke sat spileren på Aarhusbugten søndag. Foto: Sailing Energy

Frustrerede danskere får ikke lov at kæmpe om VM-medaljerne

Nacra 17'ernes medal race er aflyst. Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck må dermed vinke farvel til podiet i Aarhus. De slutter på en ærgerlig 4. plads.

Af Sara Sulkjær, Aarhus Ø |

Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck får ikke lov at avancere fra deres 4. plads. Det står klart, efter at baneledelsen tæt ved tidsgrænsen kl. 16.30 har valgt at aflyse Nacra 17'ernes medal race. 

Dermed må danskerne se medaljerne gå til de italienske, australske og argentiske sejlere. Medaljer, der ellers bestemt lå indenfor Cenholt og Lübecks rækkevidde inden søndagens planlagte medal race. 

- Jeg føler, vi havde niveau til at være på podiet. At være så tæt på en førsteplads, det er ikke tit, man får den mulighed i sin sejlsportskarriere. At vi så ikke engang får lov til at se, om vi kan komme derop, det er frustrerende, fortæller Lin Cenholt til minbaad.dk. 

Frustrerede danskere 

Sejlerduoen, der for blot én måned siden sikrede sig en EM-bronzemedalje, havde ellers håbet, at de kunne lade sig hylde foran de fremmødte danske fans på podiet i Aarhus: 

- Havde vi sejlet os op på en fjerdeplads havde det været en fantastisk, fin placering. Men drømmemålet var en medalje, og drømmen gik ikke i opfyldelse, forklarer Cenholt.  

Da sejlerne stod op i morges var det ellers til en fin vind på 12-15 knob. En vind, der - præcis som forudsagt - ikke holdt ved eftermiddagen igennem. Noget, sejlerne allerede inden medal race var bevidste om: 

- Vi ved, at vinden skal dø og er klar over, at det er noget lort, fortæller Christian Peter Lübeck og fortsætter: 

- Men vi ved godt, at der er TV på, og at de ikke kan rykke planen. Men vi snakkede godt om i går (på hviledagen, red.), at ideelt set havde man rykket planen. Sådan er det bare ikke, og det er en del af sporten, understreger sejleren. 

Skade har ikke haft betydning

Teamet har op til VM været udfordret af Lübecks skade i februar, der betød, at sejleren måtte igennem et tre måneder langt genoptræningsforløb. 

Først i starten af maj kunne danskerne derfor træne sammen på vandet. Alligevel er det ikke noget, der har fået betydning under mesterskabet: 

- I forhold til forventninger har det spillet en rolle, men ikke i forhold til resultatet. Vi har sejlet ret godt og havde nok ikke gjort det bedre, hvis vi havde haft de tre måneders træning, understreger Lübeck. 

Sportchef er tilfreds

Det er ikke kun sejlerne selv, der kan ærgre sig over en mistet medalje. Også sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, havde håbet på en dansk bronzemedalje:

- Det vil selvfølgelig altid være ærgerligt at være så tæt på en medalje og ikke få den. Når det er sagt, var vores mål at sikre fire OL-nationspladser til Danmark - det er lykkedes, endda med én ekstra, forklarede han i morges til minbaad.dk. 

Selvom mesterskabet for sejlerne har været et stort mål, har VM ligget midt mellem to olympiske lege. En periode, hvor danskerne typisk fokuserer på studierne ved siden af sejladsen: 

- Når vi står her til et VM på hjemmebane, kan man selvfølgelig godt ærgre sig over, at vi ikke har trænet mere op til. Men når det er sagt, er jeg bare rigtig stolt over, at vi kan skabe sejlere, der både kan studere og levere på vandet, understreger Jacobsen. 

Det var et par frustrede danskere, der måtte se deres medaljer forsvinde i takt med den faldende vind. Foto: Sara Sulkjær

content-loader
content-loader
content-loader