Gå til hoved-indhold
VM i sejlsport regner væk på havnen i Aarhus. Foto: Sara SulkjærKapsejlads
VM i sejlsport regner væk på havnen i Aarhus. Foto: Sara Sulkjær

Regnen lægger dæmper på stemningen i Aarhus - tilskuere efterlyser pavilloner

På havnepromenaden i Aarhus skal tilskuerne kigge langt efter læ-steder. Til gengæld er det praktiske tøj fundet frem, inden Lin og CP sejler VM i mål kl. 15.27.

Af Sara Sulkjær, Aarhus Ø |

I grå kulisser går tilskuerne langsomt rundt på havnepromenaden i Aarhus. Paraplyer, regnslag og jakker er fundet frem fra skabet efter en sommer, der mest af alt har sendt tankerne mod de varme ferieøer mod syd. 

Tunge regnskyer sætter en aktiv stopper for de tanker. Himlen har åbnet lugerne, og tilskuerne samler sig under de få læ-steder, der findes på havnen i Aarhus. 

Dét, alle venter på, er Nacra 17'ernes medal race, der skydes i gang 15.27 og samtidig markerer afslutningen på ét af de største sportsbegivenheder, der hidtil har været afholdt i Danmark - VM i sejlsport.

I ventetiden har Minbaad.dk spurgt tilskuerne, hvordan de har oplevet verdensmesterskabet på dansk grund: 

Trine Svensson og Bjarke Friis Lund, Aarhus: 

- Det er vores første dag her ved VM, og vi ville egentlig bare ned og mærke stemningen. Det er lidt som om, at regnen ligger en dæmper på den, stemningen har nok været bedre de andre dage. 

- Vi kunne godt have ønsket nogle pavilloner eller lignende, som kunne skabe læ for regnen, nu vi trods alt er i Danmark. Men ellers er det fint her, særligt med aktiviteterne for børn og de mange madboder. 

Leeteng og datteren Sara, Horsens: 

- Det er jo VM her i Aarhus, det sker ikke tit og er rigtig spændende. Vi sejler ikke selv, men det er hyggeligt at være her, selvom det selvfølgelig er rigtig ærgerligt med regnen. 

- Alle sejlerne er bare super seje, men det er synd, at de sejler så langt fra land. Det er svært at følge med fra tribunerne, men det er nok bare sådan, det er. 

Flemming Thune, Hinderup: 

- Det er fantastisk, og skaber en masse opmærksomhed omkring Danmark. Hele setuppet er meget tilskuervenligt og let tilgængeligt. Der er tribuner på land, og banerne er planlagt til at ligge tæt på. 

- Det lykkes selvfølgelig ikke altid at sejle tæt på land, men jeg synes, at storskærmen opvejer det. I sejlsport må man jo bare følge naturens præmisser. 

Se om Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck, der i øjeblikket ligger samlet 4'er, sikrer Danmark en sidste VM-medalje DR her

content-loader
content-loader
content-loader