Gå til hoved-indhold
Ærø byder på omkring 80 kilometers kystlinje. Foto: Claus Holst JohansenHavne
Ærø byder på omkring 80 kilometers kystlinje. Her foto fra i år i Ærøskøbing Havn. Foto: Troels Lykke

Sommerhavne: Bliv mødt af personalet i Ærøskøbing

Sig farvel til moderne bygninger og iskolde faciliteter. På Ærø er en dejlig stemning, og betalingsstanderen er byttet ud med havnens personale, fortæller Claus Holst Johansen.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Denne gang fortæller 41-årige Claus Holst Johansen fra Gårslev, som sejler Granada 27 med hustruen Anja. 

Claus Holst Johansen, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet? 

- Ærøskøbing. Det er en af de havne, man husker efter feriens afslutning. Der var en hyggelig stemning og et dejligt personale. Samtidig kunne vi komme rundt på hele Ærø med de gratis busser. Vejret var rigtig lækkert, da vi var der, hvilket jo heller ikke gør oplevelsen værre. Selve byen er gammel og også rigtig hyggelig. Det var så originalt det hele, det var så skønt.

Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne? 

- Den stemning, der er der. Normalt kommer man til en betalingsstander, men her mødes du i stedet af personale, som kommer rundt og er flinke til at hjælpe. Faciliteterne er ikke spritmoderne og iskolde, men i stedet gamle, og de fungerer. Selvom køkkenet og vaskerummet dog er helt nyt, er det nede på jorden, og man kan bare slappe af. 

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Ærøskøbing Havn?

- Man skal se Ærøskøbing by, hvor man blandt andet kan komme på byvandring. Det er ligesom at komme tilbage i tiden, her er ikke noget spritnyt og moderne. Alligevel er her masser af handlemuligheder, hyggelige restauranter, en Netto og en bager. 

- Selve naturen er meget urørt, og man er hele tiden tæt på vandet, uanset hvor du går. Hver halve time kører bussen, hvor du kan stå på og af, når du har lyst, så det er nemt at komme ud og opleve.   

Hvis noget skulle forbedres i Ærøskøbing Havn, hvad skulle det så være?

- Det var egentlig ligesom, vi havde forventet os. Der var gratis busser rundt på øen, som kørte hele dagen, så man kunne komme til både Marstal og Søby. En mangel kunne dog være noget information, da vi gik hele ny og gammel havn igennem for at finde en betalingsstander.

- Først da vi spurgte, fik vi at vide, at der kom personale rundt på havnen. Der manglede også lidt information om, hvad man kunne opleve i byen af spisesteder og oplevelser, selvom man selvfølgelig i dag ofte bruger telefonen eller iPad. 

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- Vi har rigtig, rigtig flotte havne. De har hver deres charme og er alle med gode faciliteter. Vi har eksempelvis aldrig været et sted, hvor vasken manglede. Der hersker altid en god stemning, hvor alle hjælper alle. Folk står klar til at hjælpe med tovværk, når man kommer til havn, og viser vej, hvis man ikke kan finde toilettet eller havnekontoret.  

Minigolf i Ærøskøbing. Foto: Troels Lykke

Ærøskøbing Havn: 

Havnepladser: 275 (80 gæstepladser)

Faciliteter: Toilet, cykeludlejning, brændstof, indkøb m.v.

Frihavn: Nej

Havnetakster: 140 kr. (9-12 m)

Hjemmeside: aeroehavne.dk

Anja og Claus Johansen var i sommers på 21 dages sejlerferie. Foto: Privatfoto

Nyd udsigten over vandet på store dele af øen. Foto: Claus Holst Johansen 

Alt ånder fred og ro på de brolagte gader i Ærøskøbing. Foto: Claus Holst Johansen 

Få overblikket over sejlernes ynglingshavne på sommerturen herunder. Tryk på ikonerne for info om havnene. Kortet er lavet på baggrund af Minbaad.dk's artikelserie 'Sommerhavne'. 

 

<iframe src="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=17A4eFG7TnNvsLD654TA7QodfhyU" width="640" height="480"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader